Гарбузова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Каша з гарбуза з пшоном на молоці

Каша з гарбуза з пшоном на молоці виходить неймовірно апетитною. Якщо ви не є любителем каш, досить приготувати її одного разу. Каша володіє ніжним вершковим смаком. Застава смачної каші полягає в тривалому варінні інгредієнтів. Бюджетне частування зможе виконати кожна господиня.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Пшоно – 1 склянка
  • Молоко – 500 мл
  • Сіль – щіпка.
  • Ізюм – за смаком.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. З гарбуза видалити шкірку і видаліть волокна з насінням. Овоч нарубайте шматочками. Складіть в каструлю. Залийте водою так, щоб овоч був покритий рідиною. Помістіть на конфорку варитися.

Крок 2. Пшоно промийте. Перекладіть в сотейник. Залийте водою. Посоліть. Варіть до готовності. На процес знадобиться не менше півгодини.

Крок 3. Готовність гарбуза перевірте вилкою або ножем. Коли досягнете бажаного результату, розімніть масу товкачем або пробийте занурювальним електроприладом.

Крок 4. Влийте молоко.

Крок 5. Варене пшоно перекладіть до гарбузової маси.

Крок 6. Посоліть, всипте цукор. Змішайте. Кашу надішліть на вогонь і прокип’ятіть. Проваріть 15 хвилин, цього буде достатньо.

Крок 7. Ошатну кашу розкладіть по тарілках. За бажанням посипте родзинками. Кличте домашніх і приступайте до сніданку. Приємного апетиту!