Гармошка з м’яса свинини в духовці – ситне м’ясне блюдо, яке можна подати з гарніром або без нього. Свинина – дуже зручний в роботі м’ясо, його легко готувати. Страва виглядає нарядно і святково, його сміливо можна робити центром застілля. Щоб м’ясо було м’яким і соковитим, попередньо замаринуйте його зі спеціями, часником, гірчицею, майонезом або соєвим соусом.
М’ясо-гармошка з свинини в духовці
М’ясо-гармошка з свинини в духовці – дуже простий рецепт, який гарантує вам прекрасний смак. Коли страва виглядає незвично, воно завжди привертає до себе увагу гостей і неможливо не захопитися кулінарними здібностями господині.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свиняча шия 1 кг
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 170 гр.
- Помідори 3 шт.
- Часник 5 зуб.
- Для маринаду:
- Сік лимонний 20 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Гірчиця 20 гр.
- Масло рослинне 50 мл
Процес приготування:
- Свинячу корейку обмийте під краном проточною водою і просушіть паперовими серветками. Викладіть м’ясо на обробну дошку і зробіть гострим ножем глибокі поперечні надрізи. Змішайте в мисці всі компоненти маринаду і отриманої пряною сумішшю натріть м’ясо з усіх боків і в надрезах. Залиште м’ясо на час від години до доби.
- зубчики часнику Очистіть, наріжте тонкими пластинками, вкладіть їх в надрізи.
- Помідори наріжте кружальцями, сир тонкими смужками. Помідори і сир також розкладіть по надрізах, зробленим в м’ясі.
- Покладіть шматок м’яса на лист фольги.
- Щільно загорніть заготовку в фольгу і покладіть на деко або в іншу об’ємну жароміцну форму. Надішліть м’ясо в духовку, розігріту до 200 градусів, на год.
- За годину розгорніть фольгу і поверніть назад в духовку ще на 7-10 хвилин. Після цього знову загорніть м’ясо у фольгу і тримайте його в вимкненій духовці ще 15-20 хвилин. М’ясо-гармошка з свинини виходить ніжним, ароматним і дуже смачним, наріжте страву на порції і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Гармошка зі свинини з сиром і помідорами
Гармошка зі свинини з сиром і помідорами – приголомшливе блюдо, яке готується в два рахунки, зате виглядає оригінально і дуже апетитно. Найважливіше – це вибрати якісну і свіжу свинячу м’якоть, а в іншому дотримуйтесь докладним інструкцій рецепта.
Час готування – 2,5 ч.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- М’якоть свинини – 1 кг
- Помідори – 3 шт.
- Сир твердих сортів – 200 гр.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу м’якоть покладіть на фольгу. Ножем зробіть глибокі надрізи впоперек, але не розріжте м’ясо наскрізь. Ширина відрізків повинна становити 1,5-2 сантиметри.
Крок 2. Щедро посипте м’ясо спеціями і втирайте всередину надрізів.
Крок 3. Сир беріть будь-який, який вам більше до душі. Наріжте шматок сиру тонкими смужками і вкладіть їх в розрізи.
Крок 4. Помідори помийте, виріжте місця кріплення плодоніжок. Овочі наріжте кружечками і так само, як і сир, розкладіть по надрізах.
Крок 5. М’ясо щільно загорніть у фольгу. Заготівлю покладіть на деко і запікайте в духовці при 180 градусах протягом 1-1,5 годин. Щоб отримати на м’ясі підсмажену рум’яну кірочку, розгорніть фольгу і запікайте м’ясо у відкритому вигляді 10-15 хвилин.
Крок 6. Гармошку зі свинини з сиром і помідорами подавайте в гарячому вигляді з гарніром із запеченої картоплі. Приємного апетиту!
М’ясо-гармошка у фользі в духовці
М’ясо-гармошка у фользі в духовці – м’ясо, яке запікається разом з добавками з сиру і овочів. При запіканні у фользі, свинина просочується ароматними спеціями та овочевими соками, тому страва виходить таким ніжним і особливо смачним.
Час готування – 130 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Корейка/окіст свинячий – 1 кг
- Помідори – 2 шт.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
- Сир твердих/напівтвердих сортів – 200 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Орегано – за смаком.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжу свинячу корейку, промийте і просушіть. Потім зробіть глибокі поперечні надрізи. Змастіть свинину м’яким вершковим маслом, сіллю і меленими спеціями, приділіть увагу надрізів.
Крок 2. Жаростійку форму застелити фольгою і покладіть в неї свинину. У надрізи вкласти скибочки твердого сиру.
Крок 3. Помідори наріжте кружечками, а зубчики тонкими часточками. Покладіть овочі в надрізи.
Крок 4. Підніміть краї фольги і закріпіть їх, щоб не залишилося отворів. Відправте в духовку. Запікайте свинину при 180 градусах 60-90 хвилин. Перевірити готовність м’яса, проткнувши його шпажкою, сік повинен бути світлим і прозорим. За 15 хвилин до готовності зніміть фольгу і дайте гармошці, як слід підрум’янитися.
Крок 5. М’ясо-гармошку вийміть з фольги, викладіть на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Гармошка зі свинини з грибами
Гармошка зі свинини з грибами – класичне поєднання, яке нікого не залишить байдужим. Блюдо виходить красивим і дуже ароматним завдяки грибам. Гармошка з свинини прикрасить будь-який святковий стіл. Що ще важливо, страву можна готувати на велику компанію.
Час готування – 155 хв.
Час приготування – 25-35 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- Гриби – 200 гр.
- Корейка свиняча – 1 кг
- Сіль поварена – за смаком.
- Помідори – 150 гр.
- Сир твердих сортів – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Гірчиця французька – скільки буде потрібно.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Прочитайте список інгредієнтів і підготуйте всі продукти. М’ясо помийте і висушіть. Ріпчасту цибулю очистіть. Гриби можна взяти будь-які: печериці, гливи або будь-які лісові гриби.
Крок 2. Очищену головку цибулі наріжте тонкими кільцями.
Крок 3. Помідори наріжте кружечками.
Крок 4. Гриби наріжте скибочками.
Крок 5. Сир наріжте пластинками.
Крок 6. Свинячу корейку викладіть на обробну дошку, зробіть глибокі поперечні надрізи, але не розріжте м’ясо наскрізь.
Крок 7. Розрізи по одному розгортайте та промазывайте сіллю і свіжомеленим перцем.
Крок 8. У розрізи розкладіть нарізані гриби, цибулю, помідори і сир.
Крок 9. М’ясо промажте французькою гірчицею.
Крок 10. М’ясну заготівлю щільно загорніть у фольгу, перекладіть її на деко або іншу термостійку форму, відповідну за розміром.
Крок 11. Запікайте гармошку з свинини при 180 градусах 1-1,5 години. Готове м’ясо вийміть з фольги і викладіть на блюдо. Гармошку зі свинини з грибами наріжте на порції і подавайте в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Гармошка з свинини з картоплею
Гармошка з свинини з картоплею – просте, але вишукане блюдо, яке готується з найбільш доступних продуктів. Вибираючи цей рецепт, ви вирішуєте відразу кілька питань: смачно і ситно нагодувати своїх рідних і порадуєте їх оригінальною і незвичайною подачею.
Час готування – 170 хв.
Час приготування – 40-50 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Корейка свиняча – 1,2 кг
- Сир твердий – 300 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Помідори – 4 шт.
- Картопля – 6-7 шт.
- Бульйон м’ясний – 0,5 склянки
- Суміш прованських трав – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. При виборі м’яса віддавайте перевагу свинячий корейке, вона повинна бути рівною, з невеликим жировим прошарком. Свинину злегка обмийте і промокніть паперовими рушниками.
Крок 2. Потім на свинині зробіть глибокі поперечні розрізи, але не прорізайте м’ясо наскрізь. Обсипте шматок свинини спеціями і втирайте їх по всій поверхні. Загорніть м’ясо в харчову плівку і залиште на годину.
Крок 3. Помідори наріжте кружечками, сир – тонкими смужками. Картоплю наріжте дуже тонкими кружечками по пару міліметрів товщиною.
Крок 4. Жаростійку форму змастіть рафінованим рослинним маслом. Картопля посоліть, приправте прованськими травами і перцем, перемішайте і викладіть у форму. Картопляний шар зверху збризніть рослинним маслом, ще раз перемішайте.
Крок 5. Зніміть з м’яса харчову плівку, посипте його сіллю і перцем, втріть спеції в м’ясо.
Крок 6. На картопляному шарі зробіть невелике заглиблення і покладіть в нього м’ясо. У кожен розріз покласти по часточці сиру і помідора.
Крок 7. По краю форми влийте м’ясний бульйон, форму прикрийте фольгою, це дозволить м’яса та овочів нудитися при рівномірній високій температурі. Запікайте блюдо при 200 градусах 1,5-2 години.
Крок 8. Через півтори години можна прибрати фольгу і перевірити ступінь готовності картоплі. Якщо вона м’яка, то доводити страву до готовності можна вже у відкритому вигляді, щоб м’ясо підрум’янилося.
Крок 9. Викладіть гармошку з свинини з картоплею на блюдо, посипте свіжою зеленню і можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Гармошка з м’яса свинини в рукаві
Гармошка з м’яса свинини в рукаві – традиційне для Білорусі блюдо. Свинина доступна в магазинах і на ринках, вона недорога і смачна, тому господині дуже часто віддають перевагу саме цього м’яса. До того ж такий спосіб приготування дозволяє зберегти соковитість свинини.
Час готування – 95 хв.
Час приготування – 20-35 хв
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Корейка свиняча – 1 кг
- Сіль поварена – 1,5 ч. л.
- Перець болгарський – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Майоран сушений – 1 ч. л.
- Чебрець сушений – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 180 градусів, і підготуйте всі необхідні продукти.
Крок 2. Корейку обмийте і обітріть паперовими рушниками. Гострим ножем зробіть рівні і глибокі поперечні надрізи по всьому м’ясу через кожні 2 сантиметри.
Крок 3. М’якоть болгарського перцю наріжте смужками. Зубчики часнику очистіть.
Крок 4. Очистіть головку ріпчастої цибулі і наріжте її півкільцями.
Крок 5. Окремо змішайте мелену паприку, сушений майоран, чорний перець, чебрець і сіль. Отриманої пряною сумішшю натріть м’ясо по всій поверхні. Після цього втирайте оливкова олія.
Крок 6. В розрізи на м’ясі вкладіть смужки перцю і кільця ріпчастої цибулі. Вкладіть заготовку в рукав для запікання, покладіть туди зубчики часнику. Зав’яжіть краю рукава.
Крок 7. Помістіть рукав на деко і відправте в духовку. Запікайте протягом години. Орієнтовно за 10 хвилин до закінчення готування розріжте рукав і запікайте у відкритому вигляді, щоб м’ясо злегка підрум’янилося.
Крок 8. Гармошку з свинини вийміть з рукава, викладіть на блюдо, розрізати на порції і подавайте до столу. Приємного апетиту!
М’ясо гармошкою з чорносливом
М’ясо гармошкою з чорносливом виглядає апетитно і незвично. Звичайно, таке поєднання продуктів частіше можна побачити на святкових столах, але чому б не побалувати себе і своїх близьких чимось оригінальним серед буднів? Пропонуємо вам дуже смачний і простий рецепт приготування свинини.
Час готування – 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 25-35 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Корейка свиняча – 1,5 кг
- Чорнослив без кісточок – за смаком.
- Сіль поварена – за смаком.
- Лимон – для подачі.
Для соусу:
- Майонез – 50 мл
- Суміш перців мелена – 5 гр.
- Часник – 4 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Для рецепту візьміть якісну свинячу корейку, добірний чорнослив і майонез висококалорійний.
Крок 2. Свинина буде запікатися цілісним шматком, але щоб вона краще пропеклась, будемо робити на ній глибокі надрізи. Щоб було зручніше працювати ножем, трохи подморозьте м’ясо. Гострим ножем зробіть глибокі поперечні надрізи по всьому шматку на відстані 1,5-2 сантиметри один від одного.
Крок 3. Зубчики часнику очистіть і натріть на тертці з дрібними отворами.
Крок 4. Додати до часнику майонез і спеції, перемішайте.
Крок 5. Свинину натріть сіллю, особливу увагу приділяйте розрізах.
Крок 6. Потім натріть шматок м’яса майонезно-часниковим соусом з усіх боків і всередині розрізів.
Крок 7. Чорнослив промийте гарячою водою. Коли сухофрукти обсохнуть, вкладіть їх в розрізи, які зроблені на м’ясі.
Крок 8. Далі покладіть м’ясо в рукав для запікання, закріпіть його краю. Готуйте гармошку з свинини з чорносливом в розігрітій духовці протягом 1,5 годин.
Крок 9. Готову рум’яну гармошку з свинини з чорносливом цілком викладіть на тарілку, прикрасьте по своєму смаку. Приємного апетиту!
Гармошка з свинини з беконом
Гармошка з свинини з беконом – відмінний варіант, коли хочеться нагодувати сім’ю чимось дуже смачним, незвичайним і ситним. Таке ефектне блюдо можна подавати порційно і цілком. Гарнір до нього також можна вибрати різний: від легкого овочевого салату до запеченого з пряними травами картоплі по-селянськи.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Карбонат свинини – 1 кг
- Бекон – 100 гр.
- Помідори – 1-2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Розмарин – 1 гілка.
Для маринаду:
- Сіль поварена – 1,5 ч. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- гостра Аджика – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте свіжу свинячу м’якоть і бекон. Візьміть один великий або пару невеликих помідорів.
Крок 2. Карбонат свинини обмийте і просушіть. Зробіть глибокі надрізи впоперек через 1,5-2 сантиметри.
Крок 3. Приготуйте маринад. Змішайте в невеликій ємності майонез, гірчицю, аджику і сіль. Натріть свинину отриманим маринадом і залиште маринуватися на годину.
Крок 4. Помідори наріжте кружечками, а сир пластинками.
Крок 5. Після маринування у розрізи вкладіть пластинки бекону, кружечки помідорів і смужки твердого сиру.
Крок 6. Вкладіть заготовку з свинини в рукав для запікання, додайте гілочку розмарину. Закріпіть обидва краї, а в кількох місцях зробіть проколи зубочисткою для виходу пари. Помістіть рукав на деко і запікайте гармошку в духовці при 200 градусах півтори години.
Крок 7. Гармошка з свинини з беконом виходить дуже ніжною і смачною. Акуратно вийміть м’ясо з рукава і подавайте в цілому вигляді до столу. Приємного апетиту!