Гармошка з мяса свинини в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Гармошка з м’яса свинини в рукаві

Гармошка з м’яса свинини в рукаві – традиційне для Білорусі блюдо. Свинина доступна в магазинах і на ринках, вона недорога і смачна, тому господині дуже часто віддають перевагу саме цього м’яса. До того ж такий спосіб приготування дозволяє зберегти соковитість свинини.

Час готування – 95 хв.

Час приготування – 20-35 хв

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Корейка свиняча – 1 кг
  • Сіль поварена – 1,5 ч. л.
  • Перець болгарський – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Майоран сушений – 1 ч. л.
  • Чебрець сушений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 180 градусів, і підготуйте всі необхідні продукти.

Крок 2. Корейку обмийте і обітріть паперовими рушниками. Гострим ножем зробіть рівні і глибокі поперечні надрізи по всьому м’ясу через кожні 2 сантиметри.

Крок 3. М’якоть болгарського перцю наріжте смужками. Зубчики часнику очистіть.

Крок 4. Очистіть головку ріпчастої цибулі і наріжте її півкільцями.

Крок 5. Окремо змішайте мелену паприку, сушений майоран, чорний перець, чебрець і сіль. Отриманої пряною сумішшю натріть м’ясо по всій поверхні. Після цього втирайте оливкова олія.

Крок 6. В розрізи на м’ясі вкладіть смужки перцю і кільця ріпчастої цибулі. Вкладіть заготовку в рукав для запікання, покладіть туди зубчики часнику. Зав’яжіть краю рукава.

Крок 7. Помістіть рукав на деко і відправте в духовку. Запікайте протягом години. Орієнтовно за 10 хвилин до закінчення готування розріжте рукав і запікайте у відкритому вигляді, щоб м’ясо злегка підрум’янилося.

Крок 8. Гармошку з свинини вийміть з рукава, викладіть на блюдо, розрізати на порції і подавайте до столу. Приємного апетиту!