Гармошка з м’яса свинини в рукаві
Гармошка з м’яса свинини в рукаві – традиційне для Білорусі блюдо. Свинина доступна в магазинах і на ринках, вона недорога і смачна, тому господині дуже часто віддають перевагу саме цього м’яса. До того ж такий спосіб приготування дозволяє зберегти соковитість свинини.
Час готування – 95 хв.
Час приготування – 20-35 хв
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Корейка свиняча – 1 кг
- Сіль поварена – 1,5 ч. л.
- Перець болгарський – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Майоран сушений – 1 ч. л.
- Чебрець сушений – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 180 градусів, і підготуйте всі необхідні продукти.
Крок 2. Корейку обмийте і обітріть паперовими рушниками. Гострим ножем зробіть рівні і глибокі поперечні надрізи по всьому м’ясу через кожні 2 сантиметри.
Крок 3. М’якоть болгарського перцю наріжте смужками. Зубчики часнику очистіть.
Крок 4. Очистіть головку ріпчастої цибулі і наріжте її півкільцями.
Крок 5. Окремо змішайте мелену паприку, сушений майоран, чорний перець, чебрець і сіль. Отриманої пряною сумішшю натріть м’ясо по всій поверхні. Після цього втирайте оливкова олія.
Крок 6. В розрізи на м’ясі вкладіть смужки перцю і кільця ріпчастої цибулі. Вкладіть заготовку в рукав для запікання, покладіть туди зубчики часнику. Зав’яжіть краю рукава.
Крок 7. Помістіть рукав на деко і відправте в духовку. Запікайте протягом години. Орієнтовно за 10 хвилин до закінчення готування розріжте рукав і запікайте у відкритому вигляді, щоб м’ясо злегка підрум’янилося.
Крок 8. Гармошку з свинини вийміть з рукава, викладіть на блюдо, розрізати на порції і подавайте до столу. Приємного апетиту!