Білкова глазур для паски, щоб не кришилась
Всім хочеться, щоб паски були ошатними і красивими. Але глазур виконує не тільки декоративну функцію, але має сакральний зміст, а саме позначає чисті помисли тих, хто буде їсти святкову випічку.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- цукрова Пудра – 200 гр.
- Білок яєчний – 1 шт.
- Сік лимона – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Яйце помийте, розбийте, відокремте білок від жовтка.
2. У миску з білком просійте цукрову пудру.
3. Збийте інгредієнти міксером. Маса повинна стати пишною і білої.
4. Далі влийте в глазур лимонний сік і продовжуйте збивати до стійких піків.
5. Готову глазур повинна вийти густою, гладкою і добре тримати форму.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт глазурі для паски з желатином
Глазур для пасок може бути не тільки з однієї цукрової пудри або яєчних білків, але і з желатином. Завдяки желатину глазур буде менш крихкою і не розсиплеться при нарізуванні паски.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Цукор – 1 склянка
- Желатин – 1 ч. л.
- Вода – 6 ст. л.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте чайну ложку желатину і дві столові ложки води, залиште на кілька хвилин.
2. У каструлю всипте цукор і влити 4 столові ложки води, перемішайте і поставте на слабкий вогонь.
3. Нагрівайте сироп до повного розчинення цукру, потім зніміть з плити, трохи охолодіть і викладіть в нього набряклий желатин. Розмішайте до повного розчинення грудочок желатину.
4. Цукровий сироп з желатином перелийте в зручну ємність і збийте міксером до побіління.
5. Глазур виходить густий і білої, вона добре тримає форму і не кришиться після застигання.
Приємного апетиту!