Гнізда з макаронів з фаршем – 10 рецептів з фото покроково

Подавати таке ефектне і разом з тим просте у приготуванні блюдо дозволяється і в світ, і в бенкет і в будь-який зручний час. Пропонуємо ознайомитися з різними способами приготування макаронних гнізд, кожен з яких унікальний по-своєму.

Гнізда з макаронів з фаршем в духовці

Гнізда з макаронів в духовці не тільки рівномірно і досить швидко випікаються, але при цьому порадують вас злегка тягучою текстурою, створюваної подплавленным сиром.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Гніздо з макаронів 6 шт.
  • Фарш 350 гр.
  • Бульйон 400 гр.
  • Сметана-5 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сир 180 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне 20 мл
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні гнізда з макаронів з фаршем? До размороженному фаршу додаємо натертий на дрібній тертці сир з часником, нарізану дрібними кубиками цибулю, сіль, перець і столову ложку майонезу. Всі інгредієнти одразу добре перемішуємо практично до однорідності.
  2. М’ясну основу ділимо змазаними маслом руками на кількість наявних макаронних гнізд. У нашому випадку їх виходить шість штук.
  3. Дно форми змащуємо рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика і викладаємо наші гнізда.
  4. Потім макаронні гнізда викладаємо сформовані м’ясні кульки. Цей етап можна назвати фаршем.
  5. Потім заливаємо у форму необхідну кількість теплого бульйону і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку протягом 20-25 хвилин.
  6. А поки приступимо до приготування соусу. В піалу викладаємо майонез, сметану і томатну пасту. Також все це заправляємо подрібненим часником, сіллю і меленим перцем, після чого гарненько перемішуємо до стану однорідності.
  7. Поки ми були зайняті приготуванням соусу, наші гнізда встигли підрум’янитися. Виймаємо форму з духовки і змащуємо томатно-сметанним соусом всі заготовки.
  8. А поверх соусу викладаємо заздалегідь натертий на середній тертці сир, він допоможе скріпити весь вміст, надавши страви красиву форму і ефектний вигляд. І знову відправляємо в духовку на 20 хвилин.
  9. За цей час сир точно встигне розтанути і злегка загуснути. Витягаємо нашу форму, поверх гарячого сиру викладаємо трохи нарубаної зелені. І поки фаршировані макаронні гнізда не охололи, швидко приступаємо до дегустації.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем на сковороді?

Не дивуйтеся, що самі ароматні, пропечені і пікантні страви готуються на сковороді. Адже тільки так цибулю з часником найкраще розкривають свої смакові особливості.

Час готування: 60 хв

Час приготування:40 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Макарони гнізда – 8 шт.
  • Фарш – 450 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти, які нам знадобляться в процесі приготування.

2. У фарш додаємо пропущені через прес зубчики часнику і нарізану дрібними кубиками цибулю.

3. Вміст ретельно перемішуємо і заправляємо сіллю з перцем. За бажанням можете додати будь-які спеції на ваш смак.

4. На змащену рослинним маслом сковороду викладаємо макаронні гнізда, залишаючи між ними трохи простору.

5. З приготованого фаршу формуємо биточки невеликого розміру і поміщаємо їх усередину макаронного гнізда, притискаючи м’ясо до дна, щоб воно могло пропектися.

6. Для томатного соусу з’єднуємо склянку води з томатною пастою, додаємо солі і старанно перемішуємо до однорідності.

7. Заготовки покриваємо приготованим соусом, додаємо гарячу воду в такій кількості, щоб вона покривала гнізда. Доводимо вміст до кипіння і залишаємо нудитися під закритою кришкою протягом 35 хвилин до повної готовності всіх компонентів.

8. Перевіряємо готовність і викладаємо макаронні гнізда разом з фаршем на блюдце для подачі. В якості прикраси використовуємо дрібно нарізаний зелений лук.

Бажаємо приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт макаронних гнізд з фаршем та сиром

Вкриті рум’яної сирної скоринкою фаршировані гнізда в сметанному соусі не соромно подати і на святковий стіл. Ніжний молочно-вершковий смак сподобається всім, особливо дітям.

Час готування: 60 хв

Час приготування:30 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Гнізда макаронні – 300 гр.
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Для цієї страви ми самі приготуємо фарш. Для цього нарізаємо невеликими шматочками м’ясо, очищаємо дві цибулини і часник. Всі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку.

2. У приготовлений фарш додаємо сіль з меленим перцем і інші спеції для м’яса.

3. Далі нарізаємо залишився лук і натираємо на крупній тертці моркву.

4. Розігріваємо сковороду з рослинним або маслиновим маслом і відправляємо обсмажуватися цибулю до прозорості.

5. Через хвилин п’ять додаємо до цибулі подрібнену моркву і тушкуємо овочі на спокійному вогні.

6. Переходимо до основного етапу. З готового фаршу формуємо кульки, які поміщаємо поверх макаронних гнізд.

7. У підрум’янені овочі додаємо сметану з томатним соусом, трохи солі і ретельно перемішуємо. Тушкуємо овочі в такому вигляді ще хвилини дві.

8. Через це час викладаємо заготовки з фаршем в сковороду з засмажкою.

9. Заливаємо в сковорідку стільки води, щоб фарш повністю не стояв у воді, макаронні гнізда змогли добре протушкувати. Готуємо на слабкому вогні протягом приблизно 30 хвилин.

10. В цей час натираємо на крупній тертці твердий сир. Можна використовувати сир начебто пармезану або моцарелли.

11. Через півгодини відкриваємо кришку і нашу страву посипаємо тертим сиром. Потім знову накриваємо сковорідку і продовжуємо готувати макаронні зірки з фаршем на маленькому вогні до тих пір, поки весь сир не розплавиться.

12. Готову страву посипаємо свіжою січеною зеленню, для різноманітності смаків і кольорів. Розкладаємо макаронні гнізда по тарілках і поспішаємо подати їх до столу гарячими.

Бажаємо приємного апетиту!

Дуже смачні гнізда з макаронів з фаршем і сметаною

Сметанний соус із зеленню – безпрограшний з усіх запропонованих варіантів. Поєднання цих продуктів робить смак м’яса виразним, а вигляд страви лаконічним і разом з тим ефектним.

Час готування: 60 хв

Час приготування:45 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Гнізда макаронні – 8 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Сметана – 180 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У розморожений фарш вбиваємо яйце, додаємо дрібно нарізану цибулю, сіль і перець.

2. Все старанно перемішуємо, рівномірно розподіляючи всі інгредієнти.

3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо всі макаронні гнізда, залишаючи між ними вільний простір, так як в процесі приготування вони значно збільшуються в об’ємі.

4. З м’ясного фаршу ліпимо стільки кульок, скільки у нас заготовок і укладаємо сформовані кулі в центр гнізда.

5. Для соусу розбавляємо сметану з 300 мл води, солимо, перчимо і добре перемішуємо до однорідного стану. Готовий соус вливаємо в сковороду, він повинен покривати макаронні гнізда.

6. Готуємо страву на тихому вогні обов’язково під закритою кришкою. Через 30-35 перевіряємо готовність фаршу і макаронів і за необхідності збільшуємо час приготування.

7. Для подачі подрібнюємо трохи свіжої зелені і посипаємо фаршировані гнізда.

Бажаємо смачної трапези!

Соковиті гнізда з макаронів з фаршем у вершковому соусі

Вершки – один з тих небагатьох продуктів, з якого можна приготувати дуже смачний соус, що гармонує як з м’ясом, так і з будь-якими макаронами. Страва відразу ж набуває ніжний вершковий смак і насичений аромат.

Час приготування: 70 хв

Час приготування:45 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Гнізда макаронні – 10 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сир – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Нарізаємо довільно очищений цибулю і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до утворення золотистої скоринки.

2. Через хвилин 5 частину цибулі перекладаємо в окрему ємність, а іншу половину посипаємо 1,5 столовими ложками борошна і добре перемішуємо. Через дві хвилини вливаємо в сковороду вершки кімнатної температури і перемішуємо до однорідності.

3. Переходимо до підготовки м’ясної основи. У фарш вмішуємо майонез, частину смаженої цибулі і в завершенні сіль з перцем. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

4. Приготований фарш ділимо на 10 рівних частин і викладаємо м’ясні кульки на макаронні гнізда, які відразу ж занурюємо в сковорідку з гарячим вершковим соусом.

5. Ємність з начиненими фаршем гніздами накриваємо листом фольги, в якій робимо пару отворів зубочисткою і ставимо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку. Для початку готуємо страву протягом 25-30 хвилин, за цей час макарони встигнуть добре зваритися і при цьому не стануть сухими.

6. Через це час звільняємо сковорідку від фольги і посипаємо блюдо подрібненим на крупній тертці сиром. І ставимо випікатися страву вже без фольги протягом 20 хвилин д0 затвердіння сиру.

7. Безмежно смачне блюдо готове. Діліть на порції і подавайте до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати смачні макаронні гнізда з фаршем і грибами?

Для любителів урізноманітнити блюдо одним з найбільш ефективних і доступних варіантів будуть гриби, які у вас завжди під рукою. А головне, чим більше, тим краще.

Час приготування: 70 хв

Час приготування:40-45 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Гнізда макаронні – 5 шт.
  • Фарш – 250 гр.
  • Печериці – 100 -150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування м’ясних кульок нам знадобиться розморожений фарш з будь-якого м’яса. Також можна пропустити цільний шматок свіжого м’яса через м’ясорубку.

2. До фаршу додаємо сіль і чорний мелений перець, потім все добре перемішуємо.

3. З однорідного по консистенції фаршу формуємо п’ять дрібних кульок.

4. Дно сковороди змащуємо рослинним маслом і заповнюємо макаронними гніздами.

5. Сформовані м’ясні кульки розкладаємо по гніздах.

6. Потім нарізаємо довільно свіжі печериці і викладаємо до гнізд.

7. Заливаємо інгредієнти окропом, практично повністю покриваючи заготовки.

8. Відправляємо сковороду на вогонь і тушкуємо вміст протягом 20-25 хвилин.

9. Потім вже подрумянившиеся гриби і практично готові макаронні гнізда посипаємо натертим на крупній тертці сиром, за необхідності додаючи різноманітні спеції.

10. За 10 хвилин до вимикання заливаємо вміст вершками і тушкуємо протягом десяти хвилин, поки вершковий соус не загусне.

11. Готові гнізда при подачі оформляємо улюбленої свіжою зеленню.

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування гнізд з макаронів з курячим фаршем

Зробити блюдо поживніший, при цьому, не утяжелив його, можна завдяки курячого фаршу. Невибагливий і швидко готується фарш не доставить вам зайвих клопотів, а дозволить отримати задоволення від процесу приготування, так і від результату.

Час приготування: 80 хв

Час приготування:45-55 хв

Порцій – 7.

Склад:

  • Гнізда макаронні – 7 шт.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Так як в даному блюді багато овочів, потрібно більше часу на підготовку. Спочатку нарізаємо кубиками цибулину.

2. На великій тертці натираємо всю моркву.

3. Зелень можна додати абсолютно будь-яку, головне добре промити і висушити пучки, після чого як можна дрібніше їх нарізаємо.

4. Поєднуємо курячий фарш, зелень і пропущений через прес часник. Все добре перемішуємо, в процесі додаючи сіль і перець.

5. Після того, як компоненти добре перемішали, вбиваємо в м’ясну основу яйце і знову перемішуємо. Яйце допоможе краще склеїти всі компоненти, і кульки не будуть розпадатися в процесі приготування.

6. Розкладаємо макаронні гнізда на блюдце і в центр викладаємо сформовані кульки.

7. На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо до золотистого кольору цибулю.

8. Слідом додаємо подрібнену моркву, на цьому ж етапі солимо, перчимо й залишаємо тушкуватися овочі протягом 5-10 хвилин.

9. Як тільки овочі пом’якшилися, додаємо томатну пасту і знову добре перемішуємо. Тушкуємо пару хвилин під відкритою кришкою.

10. На овочеву засмажку викладаємо гнізда з фаршем і тушкуємо під закритою кришкою протягом 25-30 хвилин.

11. Перевіряємо готовність нашого страви. За цей час і макарони, і м’ясо повинні були повністю зваритися.

12. Розкладаємо фаршировані макаронні гнізда по порціях і подаємо до столу, покриваючи зверху засмажкою.

Приємного вам апетиту!

Смачні гнізда з макаронів з фаршем і томатною пастою в мультиварці

Досконалий процес приготування гарантує досконалий результат. Фарш з макаронами не перетравиться, а гнізда відмінно збережуть свою форму, яку підтримає сирна скоринка. Приготування таких фаршированих гнізд в мультиварці можна доручити навіть дітям, не турбуючись про стан кухні.

Час приготування: 70 хв

Час приготування:45-50 хв.

Порцій – 7.

Склад:

  • Гнізда макаронні – 7 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь розморожений фарш заправляємо сіллю, чорним меленим перцем і будь-якими спеціями на ваш смак.

2. Слідом вмішуємо куряче яйце і пропущений через прес часник.

3. Пучок кропу ретельно промиваємо і просушуємо, тільки після цього рубаємо як можна дрібніше. Додатково до кропу можна брати зелений лук або ж петрушку.

4. Далі шаткуємо на дрібні кубики цибулю і рівно половину разом із зеленню, додаємо у фарш. Всі компоненти ретельно перемішуємо.

5. Для приготування соусу ми розбавляємо томатну пасту невеликою кількістю води.

6. Змащуємо дно чаші мультиварки і встановлюємо режим «смаження». Поки мультиварка нагрівається, ми стрімко натираємо на крупній тертці моркву.

7. Відкладену частину цибулі і подрібнену моркву опускаємо в каструлю і обсмажуємо протягом п’яти хвилин, постійно помішуючи.

8. Потім додаємо приготований томатний соус і добре перемішуємо.

9. Через кілька хвилин поверх засмажки викладаємо підготовлені гнізда, наповнюючи кожну з них столовою ложкою фаршу.

10. Гнізда рясно покриваємо тертим сиром і невеликою кількістю подрібненої зелені. Змінюємо режим «смаження» на «гасіння» і готуємо страву протягом 45-50 хвилин. Час випікання може змінюватись в залежності від особливостей мультиварки.

11. Готову страву порційно подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт макаронних гнізд з фаршем і помідорами

Унікальність цієї страви полягає у використанні домашньої томатної пасти, приготовленої з м’якоті свіжих томатів. Що є безперечною перевагою на увазі відсутність шкідливих консервантів і підсилювачів смаку. Якщо і у вас знайшлися помідори, то вибір очевидний.

Час готування: 60 хв

Час приготування:35-40 хв.

Порцій – 11.

Склад:

  • Гнізда макаронні – 11 шт.
  • Фарш – 450-550 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Томати – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Подрібнюємо одну з цибулин і вмішуємо в фарш. Слідом додаємо сіль і перець, добре перемішуючи.

2. Потім приступаємо до формування котлет з фаршу у вигляді кульок.

3. Для засмажки нарізаємо цибулю кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.

4. З томатів знімаємо шкірку, а м’якоть натираємо на дрібній тертці, перетворюючи помідори в пастоподібну масу. Також їх можна дрібно нарізати і розминати за допомогою лопатки.

5. Подрібнені цибулю з морквою обсмажуємо до м’якості і золотистої скоринки. І поступово вливаємо м’які томати, розбавляючи їх невеликою кількістю води. Відразу ж додаємо сіль, перець, паприку і добре перемішуємо. Тушкуємо в такому вигляді ще хвилин 5-7.

6. Після чого викладаємо макаронні гнізда на зажарку, бажано щоб вони не стикалися один з одним.

7. Наповнюємо макаронні заготовки фаршем таким чином, щоб він рівномірно в них вкладався.

8. Макаронні гнізда практично повністю заливаємо водою і тушкуємо під закритою кришкою протягом 25-30 хвилин до повного випаровування всієї рідини.

9. Готові гнізда викладаємо по порціях разом з овочевою засмажкою.

Бажаємо приємного апетиту!

Фаршировані гнізда з макаронів з овочами і томатною пастою

Макаронні гнізда фактично варяться в томатній пасті з овочами, за рахунок чого макарони набувають і приємний колір, і самий унікальний смак, якою можна не тільки уявити, але й спробувати, приготувавши обід разом з друзями.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 11.

Склад:

  • Гнізда макаронні – 11 шт.
  • Фарш – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо нарізану кубиками цибулю.

2. Поки цибуля підрум’янюється, натираємо на крупній тертці очищену моркву і потім перекладаємо в сковороду слідом за цибулею.

3. Коли овочі стали набагато м’якше, додаємо необхідну кількість томатної пасти і добре все перемішуємо.

4. Через хвилин п’ять заливаємо вміст сковороди 200 мл теплої води. Відразу ж додаємо сіль, перець і інші спеції, строгих обмежень немає.

5. Після того, як овочі протушились хвилин 10-15, викладаємо на овочеву подушку всі макаронні гнізда.

6. І буквально відразу ж починаємо наповнювати макаронні гнізда підготовленим фаршем.

7. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо фаршировані макаронні гнізда протягом 20 хвилин до повної готовності. Час може змінюватись, тому перш ніж вимикати, перевіряйте готовність.

8. Подаємо в гарячому вигляді, присипавши будь подрібненою зеленню.

Бажаємо приємного апетиту!