Подавати таке ефектне і разом з тим просте у приготуванні блюдо дозволяється і в світ, і в бенкет і в будь-який зручний час. Пропонуємо ознайомитися з різними способами приготування макаронних гнізд, кожен з яких унікальний по-своєму.
Гнізда з макаронів з фаршем в духовці
Гнізда з макаронів в духовці не тільки рівномірно і досить швидко випікаються, але при цьому порадують вас злегка тягучою текстурою, створюваної подплавленным сиром.
Інгредієнти на
6 порц.
- Гніздо з макаронів 6 шт.
- Фарш 350 гр.
- Бульйон 400 гр.
- Сметана-5 ст. л.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сир 180 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Масло рослинне 20 мл
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачні гнізда з макаронів з фаршем? До размороженному фаршу додаємо натертий на дрібній тертці сир з часником, нарізану дрібними кубиками цибулю, сіль, перець і столову ложку майонезу. Всі інгредієнти одразу добре перемішуємо практично до однорідності.
- М’ясну основу ділимо змазаними маслом руками на кількість наявних макаронних гнізд. У нашому випадку їх виходить шість штук.
- Дно форми змащуємо рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика і викладаємо наші гнізда.
- Потім макаронні гнізда викладаємо сформовані м’ясні кульки. Цей етап можна назвати фаршем.
- Потім заливаємо у форму необхідну кількість теплого бульйону і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку протягом 20-25 хвилин.
- А поки приступимо до приготування соусу. В піалу викладаємо майонез, сметану і томатну пасту. Також все це заправляємо подрібненим часником, сіллю і меленим перцем, після чого гарненько перемішуємо до стану однорідності.
- Поки ми були зайняті приготуванням соусу, наші гнізда встигли підрум’янитися. Виймаємо форму з духовки і змащуємо томатно-сметанним соусом всі заготовки.
- А поверх соусу викладаємо заздалегідь натертий на середній тертці сир, він допоможе скріпити весь вміст, надавши страви красиву форму і ефектний вигляд. І знову відправляємо в духовку на 20 хвилин.
- За цей час сир точно встигне розтанути і злегка загуснути. Витягаємо нашу форму, поверх гарячого сиру викладаємо трохи нарубаної зелені. І поки фаршировані макаронні гнізда не охололи, швидко приступаємо до дегустації.
Бажаємо приємного апетиту!
Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем на сковороді?
Не дивуйтеся, що самі ароматні, пропечені і пікантні страви готуються на сковороді. Адже тільки так цибулю з часником найкраще розкривають свої смакові особливості.
Час готування: 60 хв
Час приготування:40 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Макарони гнізда – 8 шт.
- Фарш – 450 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти, які нам знадобляться в процесі приготування.
2. У фарш додаємо пропущені через прес зубчики часнику і нарізану дрібними кубиками цибулю.
3. Вміст ретельно перемішуємо і заправляємо сіллю з перцем. За бажанням можете додати будь-які спеції на ваш смак.
4. На змащену рослинним маслом сковороду викладаємо макаронні гнізда, залишаючи між ними трохи простору.
5. З приготованого фаршу формуємо биточки невеликого розміру і поміщаємо їх усередину макаронного гнізда, притискаючи м’ясо до дна, щоб воно могло пропектися.
6. Для томатного соусу з’єднуємо склянку води з томатною пастою, додаємо солі і старанно перемішуємо до однорідності.
7. Заготовки покриваємо приготованим соусом, додаємо гарячу воду в такій кількості, щоб вона покривала гнізда. Доводимо вміст до кипіння і залишаємо нудитися під закритою кришкою протягом 35 хвилин до повної готовності всіх компонентів.
8. Перевіряємо готовність і викладаємо макаронні гнізда разом з фаршем на блюдце для подачі. В якості прикраси використовуємо дрібно нарізаний зелений лук.
Бажаємо приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт макаронних гнізд з фаршем та сиром
Вкриті рум’яної сирної скоринкою фаршировані гнізда в сметанному соусі не соромно подати і на святковий стіл. Ніжний молочно-вершковий смак сподобається всім, особливо дітям.
Час готування: 60 хв
Час приготування:30 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Гнізда макаронні – 300 гр.
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля – 3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- томатна Паста – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Для цієї страви ми самі приготуємо фарш. Для цього нарізаємо невеликими шматочками м’ясо, очищаємо дві цибулини і часник. Всі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку.
2. У приготовлений фарш додаємо сіль з меленим перцем і інші спеції для м’яса.
3. Далі нарізаємо залишився лук і натираємо на крупній тертці моркву.
4. Розігріваємо сковороду з рослинним або маслиновим маслом і відправляємо обсмажуватися цибулю до прозорості.
5. Через хвилин п’ять додаємо до цибулі подрібнену моркву і тушкуємо овочі на спокійному вогні.
6. Переходимо до основного етапу. З готового фаршу формуємо кульки, які поміщаємо поверх макаронних гнізд.
7. У підрум’янені овочі додаємо сметану з томатним соусом, трохи солі і ретельно перемішуємо. Тушкуємо овочі в такому вигляді ще хвилини дві.
8. Через це час викладаємо заготовки з фаршем в сковороду з засмажкою.
9. Заливаємо в сковорідку стільки води, щоб фарш повністю не стояв у воді, макаронні гнізда змогли добре протушкувати. Готуємо на слабкому вогні протягом приблизно 30 хвилин.
10. В цей час натираємо на крупній тертці твердий сир. Можна використовувати сир начебто пармезану або моцарелли.
11. Через півгодини відкриваємо кришку і нашу страву посипаємо тертим сиром. Потім знову накриваємо сковорідку і продовжуємо готувати макаронні зірки з фаршем на маленькому вогні до тих пір, поки весь сир не розплавиться.
12. Готову страву посипаємо свіжою січеною зеленню, для різноманітності смаків і кольорів. Розкладаємо макаронні гнізда по тарілках і поспішаємо подати їх до столу гарячими.
Бажаємо приємного апетиту!
Дуже смачні гнізда з макаронів з фаршем і сметаною
Сметанний соус із зеленню – безпрограшний з усіх запропонованих варіантів. Поєднання цих продуктів робить смак м’яса виразним, а вигляд страви лаконічним і разом з тим ефектним.
Час готування: 60 хв
Час приготування:45 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Гнізда макаронні – 8 шт.
- Фарш – 300 гр.
- Сметана – 180 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. У розморожений фарш вбиваємо яйце, додаємо дрібно нарізану цибулю, сіль і перець.
2. Все старанно перемішуємо, рівномірно розподіляючи всі інгредієнти.
3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо всі макаронні гнізда, залишаючи між ними вільний простір, так як в процесі приготування вони значно збільшуються в об’ємі.
4. З м’ясного фаршу ліпимо стільки кульок, скільки у нас заготовок і укладаємо сформовані кулі в центр гнізда.
5. Для соусу розбавляємо сметану з 300 мл води, солимо, перчимо і добре перемішуємо до однорідного стану. Готовий соус вливаємо в сковороду, він повинен покривати макаронні гнізда.
6. Готуємо страву на тихому вогні обов’язково під закритою кришкою. Через 30-35 перевіряємо готовність фаршу і макаронів і за необхідності збільшуємо час приготування.
7. Для подачі подрібнюємо трохи свіжої зелені і посипаємо фаршировані гнізда.
Бажаємо смачної трапези!
Соковиті гнізда з макаронів з фаршем у вершковому соусі
Вершки – один з тих небагатьох продуктів, з якого можна приготувати дуже смачний соус, що гармонує як з м’ясом, так і з будь-якими макаронами. Страва відразу ж набуває ніжний вершковий смак і насичений аромат.
Час приготування: 70 хв
Час приготування:45 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Гнізда макаронні – 10 шт.
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки – 150 мл
- Майонез – 1 ст. л.
- Сир – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Нарізаємо довільно очищений цибулю і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до утворення золотистої скоринки.
2. Через хвилин 5 частину цибулі перекладаємо в окрему ємність, а іншу половину посипаємо 1,5 столовими ложками борошна і добре перемішуємо. Через дві хвилини вливаємо в сковороду вершки кімнатної температури і перемішуємо до однорідності.
3. Переходимо до підготовки м’ясної основи. У фарш вмішуємо майонез, частину смаженої цибулі і в завершенні сіль з перцем. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
4. Приготований фарш ділимо на 10 рівних частин і викладаємо м’ясні кульки на макаронні гнізда, які відразу ж занурюємо в сковорідку з гарячим вершковим соусом.
5. Ємність з начиненими фаршем гніздами накриваємо листом фольги, в якій робимо пару отворів зубочисткою і ставимо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку. Для початку готуємо страву протягом 25-30 хвилин, за цей час макарони встигнуть добре зваритися і при цьому не стануть сухими.
6. Через це час звільняємо сковорідку від фольги і посипаємо блюдо подрібненим на крупній тертці сиром. І ставимо випікатися страву вже без фольги протягом 20 хвилин д0 затвердіння сиру.
7. Безмежно смачне блюдо готове. Діліть на порції і подавайте до столу.
Бажаємо приємного апетиту!
Як приготувати смачні макаронні гнізда з фаршем і грибами?
Для любителів урізноманітнити блюдо одним з найбільш ефективних і доступних варіантів будуть гриби, які у вас завжди під рукою. А головне, чим більше, тим краще.
Час приготування: 70 хв
Час приготування:40-45 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Гнізда макаронні – 5 шт.
- Фарш – 250 гр.
- Печериці – 100 -150 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Вершки – 200 мл
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування м’ясних кульок нам знадобиться розморожений фарш з будь-якого м’яса. Також можна пропустити цільний шматок свіжого м’яса через м’ясорубку.
2. До фаршу додаємо сіль і чорний мелений перець, потім все добре перемішуємо.
3. З однорідного по консистенції фаршу формуємо п’ять дрібних кульок.
4. Дно сковороди змащуємо рослинним маслом і заповнюємо макаронними гніздами.
5. Сформовані м’ясні кульки розкладаємо по гніздах.
6. Потім нарізаємо довільно свіжі печериці і викладаємо до гнізд.
7. Заливаємо інгредієнти окропом, практично повністю покриваючи заготовки.
8. Відправляємо сковороду на вогонь і тушкуємо вміст протягом 20-25 хвилин.
9. Потім вже подрумянившиеся гриби і практично готові макаронні гнізда посипаємо натертим на крупній тертці сиром, за необхідності додаючи різноманітні спеції.
10. За 10 хвилин до вимикання заливаємо вміст вершками і тушкуємо протягом десяти хвилин, поки вершковий соус не загусне.
11. Готові гнізда при подачі оформляємо улюбленої свіжою зеленню.
Приємного вам апетиту!
Покроковий рецепт приготування гнізд з макаронів з курячим фаршем
Зробити блюдо поживніший, при цьому, не утяжелив його, можна завдяки курячого фаршу. Невибагливий і швидко готується фарш не доставить вам зайвих клопотів, а дозволить отримати задоволення від процесу приготування, так і від результату.
Час приготування: 80 хв
Час приготування:45-55 хв
Порцій – 7.
Склад:
- Гнізда макаронні – 7 шт.
- Фарш курячий – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Так як в даному блюді багато овочів, потрібно більше часу на підготовку. Спочатку нарізаємо кубиками цибулину.
2. На великій тертці натираємо всю моркву.
3. Зелень можна додати абсолютно будь-яку, головне добре промити і висушити пучки, після чого як можна дрібніше їх нарізаємо.
4. Поєднуємо курячий фарш, зелень і пропущений через прес часник. Все добре перемішуємо, в процесі додаючи сіль і перець.
5. Після того, як компоненти добре перемішали, вбиваємо в м’ясну основу яйце і знову перемішуємо. Яйце допоможе краще склеїти всі компоненти, і кульки не будуть розпадатися в процесі приготування.
6. Розкладаємо макаронні гнізда на блюдце і в центр викладаємо сформовані кульки.
7. На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо до золотистого кольору цибулю.
8. Слідом додаємо подрібнену моркву, на цьому ж етапі солимо, перчимо й залишаємо тушкуватися овочі протягом 5-10 хвилин.
9. Як тільки овочі пом’якшилися, додаємо томатну пасту і знову добре перемішуємо. Тушкуємо пару хвилин під відкритою кришкою.
10. На овочеву засмажку викладаємо гнізда з фаршем і тушкуємо під закритою кришкою протягом 25-30 хвилин.
11. Перевіряємо готовність нашого страви. За цей час і макарони, і м’ясо повинні були повністю зваритися.
12. Розкладаємо фаршировані макаронні гнізда по порціях і подаємо до столу, покриваючи зверху засмажкою.
Приємного вам апетиту!
Смачні гнізда з макаронів з фаршем і томатною пастою в мультиварці
Досконалий процес приготування гарантує досконалий результат. Фарш з макаронами не перетравиться, а гнізда відмінно збережуть свою форму, яку підтримає сирна скоринка. Приготування таких фаршированих гнізд в мультиварці можна доручити навіть дітям, не турбуючись про стан кухні.
Час приготування: 70 хв
Час приготування:45-50 хв.
Порцій – 7.
Склад:
- Гнізда макаронні – 7 шт.
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розморожений фарш заправляємо сіллю, чорним меленим перцем і будь-якими спеціями на ваш смак.
2. Слідом вмішуємо куряче яйце і пропущений через прес часник.
3. Пучок кропу ретельно промиваємо і просушуємо, тільки після цього рубаємо як можна дрібніше. Додатково до кропу можна брати зелений лук або ж петрушку.
4. Далі шаткуємо на дрібні кубики цибулю і рівно половину разом із зеленню, додаємо у фарш. Всі компоненти ретельно перемішуємо.
5. Для приготування соусу ми розбавляємо томатну пасту невеликою кількістю води.
6. Змащуємо дно чаші мультиварки і встановлюємо режим «смаження». Поки мультиварка нагрівається, ми стрімко натираємо на крупній тертці моркву.
7. Відкладену частину цибулі і подрібнену моркву опускаємо в каструлю і обсмажуємо протягом п’яти хвилин, постійно помішуючи.
8. Потім додаємо приготований томатний соус і добре перемішуємо.
9. Через кілька хвилин поверх засмажки викладаємо підготовлені гнізда, наповнюючи кожну з них столовою ложкою фаршу.
10. Гнізда рясно покриваємо тертим сиром і невеликою кількістю подрібненої зелені. Змінюємо режим «смаження» на «гасіння» і готуємо страву протягом 45-50 хвилин. Час випікання може змінюватись в залежності від особливостей мультиварки.
11. Готову страву порційно подаємо до столу.
Бажаємо приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт макаронних гнізд з фаршем і помідорами
Унікальність цієї страви полягає у використанні домашньої томатної пасти, приготовленої з м’якоті свіжих томатів. Що є безперечною перевагою на увазі відсутність шкідливих консервантів і підсилювачів смаку. Якщо і у вас знайшлися помідори, то вибір очевидний.
Час готування: 60 хв
Час приготування:35-40 хв.
Порцій – 11.
Склад:
- Гнізда макаронні – 11 шт.
- Фарш – 450-550 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Томати – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо одну з цибулин і вмішуємо в фарш. Слідом додаємо сіль і перець, добре перемішуючи.
2. Потім приступаємо до формування котлет з фаршу у вигляді кульок.
3. Для засмажки нарізаємо цибулю кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.
4. З томатів знімаємо шкірку, а м’якоть натираємо на дрібній тертці, перетворюючи помідори в пастоподібну масу. Також їх можна дрібно нарізати і розминати за допомогою лопатки.
5. Подрібнені цибулю з морквою обсмажуємо до м’якості і золотистої скоринки. І поступово вливаємо м’які томати, розбавляючи їх невеликою кількістю води. Відразу ж додаємо сіль, перець, паприку і добре перемішуємо. Тушкуємо в такому вигляді ще хвилин 5-7.
6. Після чого викладаємо макаронні гнізда на зажарку, бажано щоб вони не стикалися один з одним.
7. Наповнюємо макаронні заготовки фаршем таким чином, щоб він рівномірно в них вкладався.
8. Макаронні гнізда практично повністю заливаємо водою і тушкуємо під закритою кришкою протягом 25-30 хвилин до повного випаровування всієї рідини.
9. Готові гнізда викладаємо по порціях разом з овочевою засмажкою.
Бажаємо приємного апетиту!
Фаршировані гнізда з макаронів з овочами і томатною пастою
Макаронні гнізда фактично варяться в томатній пасті з овочами, за рахунок чого макарони набувають і приємний колір, і самий унікальний смак, якою можна не тільки уявити, але й спробувати, приготувавши обід разом з друзями.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 11.
Склад:
- Гнізда макаронні – 11 шт.
- Фарш – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо нарізану кубиками цибулю.
2. Поки цибуля підрум’янюється, натираємо на крупній тертці очищену моркву і потім перекладаємо в сковороду слідом за цибулею.
3. Коли овочі стали набагато м’якше, додаємо необхідну кількість томатної пасти і добре все перемішуємо.
4. Через хвилин п’ять заливаємо вміст сковороди 200 мл теплої води. Відразу ж додаємо сіль, перець і інші спеції, строгих обмежень немає.
5. Після того, як овочі протушились хвилин 10-15, викладаємо на овочеву подушку всі макаронні гнізда.
6. І буквально відразу ж починаємо наповнювати макаронні гнізда підготовленим фаршем.
7. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо фаршировані макаронні гнізда протягом 20 хвилин до повної готовності. Час може змінюватись, тому перш ніж вимикати, перевіряйте готовність.
8. Подаємо в гарячому вигляді, присипавши будь подрібненою зеленню.
Бажаємо приємного апетиту!