Гнізда з макаронів з фаршем в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Соковиті гнізда з макаронів з фаршем і сметаною, запечені в духовці

Для приготування нам знадобляться макарони-гнізда, фарш, цибуля, морква, сметана, твердий сир, рослинне масло і вода. Макарони з фаршем запікаються близько 40 хвилин і виходять дуже ароматними та смачними.

Час приготування: 1 ч. 10 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гнізда з макаронів – 12 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо заливку для макаронів. Для цього чистимо одну цибулину і дрібно нарізаємо. Також чистимо моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі до м’якого стану.

2. Далі вливаємо в сковороду 2 склянки води, додаємо сметану, сіль, перець і все добре перемішуємо. Доводимо рідину до кипіння і знімаємо з вогню.

3. Фарш перекладаємо в окрему ємність і змішуємо його з дрібно нарізаною цибулиною.

4. Кип’ятимо воду, додаємо сіль і варимо гнізда з макаронів протягом хвилини, щоб вони швидше приготувалися в духовці.

5. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо в неї зварену пасту.

6. У кожне гніздо відправляємо фарш і злегка притискаємо зверху.

7. Тепер заливаємо все приготованим соусом з моркви, цибулі та сметани. Важливо, щоб макарони були повністю покриті або вони вийдуть трохи жорсткими.

8. Якщо рідини у формі мало, то додаємо ще потрібну кількість води. Зверху все посипаємо натертим твердим сиром.

9. Духовку розігріваємо до 180оС і готуємо в ній гнізда з фаршем близько 40-50 хвилин. Зверху накриваємо форму фольгою. Готову страву перекладаємо на тарілки і при бажанні посипаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту!