Соковиті гнізда з макаронів з фаршем і сметаною, запечені в духовці
Для приготування нам знадобляться макарони-гнізда, фарш, цибуля, морква, сметана, твердий сир, рослинне масло і вода. Макарони з фаршем запікаються близько 40 хвилин і виходять дуже ароматними та смачними.
Час приготування: 1 ч. 10 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Гнізда з макаронів – 12 шт.
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сир твердий – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку готуємо заливку для макаронів. Для цього чистимо одну цибулину і дрібно нарізаємо. Також чистимо моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі до м’якого стану.
2. Далі вливаємо в сковороду 2 склянки води, додаємо сметану, сіль, перець і все добре перемішуємо. Доводимо рідину до кипіння і знімаємо з вогню.
3. Фарш перекладаємо в окрему ємність і змішуємо його з дрібно нарізаною цибулиною.
4. Кип’ятимо воду, додаємо сіль і варимо гнізда з макаронів протягом хвилини, щоб вони швидше приготувалися в духовці.
5. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо в неї зварену пасту.
6. У кожне гніздо відправляємо фарш і злегка притискаємо зверху.
7. Тепер заливаємо все приготованим соусом з моркви, цибулі та сметани. Важливо, щоб макарони були повністю покриті або вони вийдуть трохи жорсткими.
8. Якщо рідини у формі мало, то додаємо ще потрібну кількість води. Зверху все посипаємо натертим твердим сиром.
9. Духовку розігріваємо до 180оС і готуємо в ній гнізда з фаршем близько 40-50 хвилин. Зверху накриваємо форму фольгою. Готову страву перекладаємо на тарілки і при бажанні посипаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту!