Ліниві голубці в мультиварці Поларіс
При приготуванні «ледачих» голубців, дуже спрощується завдання господині, адже не доводиться перемивати купу брудної посуд і згортати капустяне листя з м’ясною начинкою всередині. Готуємо соковиті і апетитні голубці в мультиварці-скороварці без заморочок.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Фарш – 350 гр.
- Капуста – 500 гр.
- Рис – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Спеції для фаршу – 3 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Лист лавра – 1 шт.
- Масло оливкова – 2-3 ст. л.
Для соусу:
- Вода – 250 мл
- Сметана – 4 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Кубик бульйонний – ½ шт.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту промиваємо під водою і ріжемо невеликими квадратиками.
Крок 2. Рис викладаємо в чашу мультиварки, зверху викладаємо капусту, заливаємо гарячою водою, додаємо сіль.
Крок 3. Фарш посипаємо спеціями для фаршу, сіллю, додаємо яйце і борошно.
Крок 4. Змішуємо м’ясну складову з остившім рисом і капустою, пасерованою ріпчастою цибулею.
Крок 5. Змочуємо Руки у воді і формуємо довгасті «котлетки».
Крок 6. У чашу вливаємо олію і обсмажуємо голубці з двох боків до рум’яності на програмі «Смаження».
Крок 7. Для соусу: в окремому посуді змішуємо воду, сметану, борошно, сіль і розкришений бульйонний кубик – розмішуємо і заливаємо голубці. Також додаємо лист лавра, розламаний шматочками.
Крок 8. Щільно закриваємо кришку і вмикаємо «Ручний режим», встановлюємо тиск -3, а на таймері 12 хвилин.
Крок 9. До столу подаємо в гарячому вигляді, щедро поливши соусом. Приємного апетиту!