Голубці в мультиварці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ліниві голубці в мультиварці Поларіс

При приготуванні «ледачих» голубців, дуже спрощується завдання господині, адже не доводиться перемивати купу брудної посуд і згортати капустяне листя з м’ясною начинкою всередині. Готуємо соковиті і апетитні голубці в мультиварці-скороварці без заморочок.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Фарш – 350 гр.
  • Капуста – 500 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Спеції для фаршу – 3 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.

Для соусу:

  • Вода – 250 мл
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Кубик бульйонний – ½ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту промиваємо під водою і ріжемо невеликими квадратиками.

Крок 2. Рис викладаємо в чашу мультиварки, зверху викладаємо капусту, заливаємо гарячою водою, додаємо сіль.

Крок 3. Фарш посипаємо спеціями для фаршу, сіллю, додаємо яйце і борошно.

Крок 4. Змішуємо м’ясну складову з остившім рисом і капустою, пасерованою ріпчастою цибулею.

Крок 5. Змочуємо Руки у воді і формуємо довгасті «котлетки».

Крок 6. У чашу вливаємо олію і обсмажуємо голубці з двох боків до рум’яності на програмі «Смаження».

Крок 7. Для соусу: в окремому посуді змішуємо воду, сметану, борошно, сіль і розкришений бульйонний кубик – розмішуємо і заливаємо голубці. Також додаємо лист лавра, розламаний шматочками.

Крок 8. Щільно закриваємо кришку і вмикаємо «Ручний режим», встановлюємо тиск -3, а на таймері 12 хвилин.

Крок 9. До столу подаємо в гарячому вигляді, щедро поливши соусом. Приємного апетиту!