Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі — це дуже смачне і ситне блюдо для сімейного обіду. Голубці особливо актуальне блюдо під час дозрівання першого врожаю. З свіжої молодої капусти вони виходять ніжними і тануть у роті. Беріть на замітку наші 8 рецептів і у вас на столі завжди будуть апетитні і смачні голубці.
Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі
Голубці зі свіжої капусти – смачне рішення для сімейного обіду або вечері. Їх приготування займе чимало часу, але результат порадує всіх без винятку. Подавати їх слід зі сметаною і хлібом.
Інгредієнти на
6 порц.
- Капуста білоголова 1 шт.
- Фарш 600 гр.
- Рис білий ⅓ склянки
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Зелень 1 пучок
- Масло оливкове за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для соусу:
- Помідор 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Базилік сушений 1 ч. л.
- Олія оливкова за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Щоб приготувати голубці зі свіжої капусти в каструлі за класичним рецептом, підготуйте необхідні інгредієнти. Помідори опустити на 1-2 хвилини в киплячу воду, потім перекладіть в крижану, після цього зніміть з нього шкірку і наріжте кубиками середнього розміру. Рис попередньо відваріть до готовності, м’ясо прокрутити через м’ясорубку.
- Цибулю і болгарський перець наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, часник наріжте дуже дрібно. У великій каструлі розігрійте масло, обсмажте на ньому цибулю і часник до м’якості. Потім додайте моркву і болгарський перець, продовжуйте смажити 7-10 хвилин. Після цього додайте помідори і тушкуйте овочі на повільному вогні 30 хвилин, в кінці посоліть і приправте.
- Для фаршу дрібно наріжте цибулю, додати до м’яса подрібнену зелень і рис. Посоліть і приправте за смаком, добре перемішайте.
- Качан капусти покладіть в каструлю, залийте киплячою водою і проваріть 3-5 хвилин, поки верхні листя не стануть м’якими. Перекладіть капусту на друшляк, листя надріжте біля основи і зніміть їх з качана. При необхідності повторіть процедуру з варінням кілька разів.
- Капустяний лист покласти на обробну дошку, зріжте товсту частину в тому місці, де він кріпився до качані. Покладіть на лист начинку з фаршу і загорніть краю аркуша форму конверта. Так зробіть з усіма капустяними листами і начинкою.
- Викладіть заготовки голубці в каструлю з соусом. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте голубці до готовності 20-30 хвилин.
- Подавайте голубці разом з соусом, в якому вони гасилися, і сметаною.
Приємного апетиту!
Ніжні голубці зі свіжої капусти в сметані
– чудова страва російської кухні – голубці. Готувати їх цікаво і складно, як може здатися на перший погляд. Ваші домочадці залишаться в повному захваті від голубців із свіжої капусти, тушковані в сметані.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 7.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Філе куряче – 250 гр.
- Рис – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло соняшникова 20 мл
- Лист лавровий – 2 шт.
- Лопатка свиняча – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Морква – 60 гр.
- Сметана 15 % – 200 мл
Процес приготування:
1. На качані зробіть надрізи в місці кріплення листів до кочережке і опустіть його в киплячу воду. Варіть його протягом 7-8 хвилин і поступово знімайте листя.
2. Куряче філе і свинину прокрутіть через м’ясорубку. До м’яса додайте подрібнену цибулю і варений рис, посоліть, приправте за смаком і добре перемішайте.
3. На капустяні листи кладіть начинку і закручуйте їх у конверти.
4. Складіть голубці в каструлю.
5. На сковороді обсмажте цибулю і моркву. Засмажку викладіть поверх голубці в каструлю.
6. Сметану змішайте з 250-300 мл води, влийте отриману масу в каструлю, додайте лавровий лист. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте голубці на середньому вогні 55-60 хвилин.
7. Голубці виходять ніжними і ароматними, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Голубці зі свіжої капусти з томатною пастою і морквою
Мало яке блюдо ще може зрівнятися з голубцями з цікавості і захопливість процесу приготування. Влаштувати ліплення голубців можна навіть в якості розваги для дітей, а потім всім разом зібратися за обіднім столом.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Рис – 1 склянка
- Капуста – 2-2,5 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Для соусу:
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Паста томатна – 140 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Перець запашний горошком – 5-6 шт.
- Кориця мелена – 0,25 ч. л.
- Гвоздика мелена – 0,25 ч. л.
- Імбир мелений – 0,25 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Качан капусти помийте, зніміть верхні підсохлі листя і зробіть надріз навколо кочережки.
2. Помістіть качан в каструлю з киплячою водою на 5-10 хвилин. По мірі нагрівання знімайте з качана верхні листки.
3. Листя відкладіть в сторону і дайте їм охолонути.
4. З кожного аркуша акуратно зріжте товсту частину в тому місці, де лист кріпився до качані.
5. Рис відваріть до напівготовності.
6. У фарш додайте сіль, мелений перець і поросяти, ягняти цибулю, перемішайте. Потім викладіть рис, ще раз перемішайте.
7. На капустяні листи викладайте потроху начинки і згортайте краю аркуша до центру, щоб вийшли акуратні конверти.
8. Тепер необхідно приготувати соус для голубців. На рослинному маслі обсмажте цибулю до м’якості. Потім додайте терту на тертці моркву і продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
9. Томатну пасту розведіть з 700 мл води і додайте на сковороду до овочевої засмажки. Додайте в соус сіль, цукор, перець і мелені приправи, варіть 5 хвилин, постійно помішуючи ложкою.
10. На дно каструлі покладете пару цілих капустяних листів, пару горошин запашного перцю і лаврові листи. Потім викладіть шарами голубці, полийте їх томатним соусом і зверху накрийте ще парою капустяних листів.
11. Тушкуйте голубці під кришкою протягом 40 хвилин. Подавайте їх на стіл в гарячому вигляді зі сметаною і чорним хлібом. Це дуже смачно.
Приємного апетиту!
Голубці зі свіжої капусти в томатно-сметанному соусі
Рецепт голубців передається від матері до дочки, зазвичай у господинь є свої тонкощі і нюанси в приготуванні цього чудового блюда. Голубці зі свіжої капусти, хороші тим, що готуються дуже швидко і капуста виходить м’якою.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Капуста – 1 шт.
- Фарш яловичий – 700 гр.
- Цибуля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Рис варений – 1 склянка
- Сметана – 200 мл
- Паста томатна – 400 мл
- Масло рослинне – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю і болгарський перець наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Спочатку на рослинному маслі обсмажте цибулю до м’якості, потім додайте моркву і смажте ще 10 хвилин. Половину засмажки відкладіть в миску з рисом. Після цього на сковороду додайте болгарський перець і томатну пасту, посоліть і приправити соус, доведіть його до кипіння. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте ще 5 хвилин.
2. Петрушку дрібно наріжте. Змішайте фарш, рис, обсмажені овочі і петрушку, посоліть і приправте за смаком.
3. На качані зробіть глибокі надрізи біля качана. Покладіть качан в об’ємну каструлю з киплячою водою, варіть 5-7 хвилин. Потім акуратно зніміть з качана листя.
4. Зріжте товсту частину з листя і загорніть в них підготовлену начинку.
5. На сковороді розігрійте олію, обсмажте голубці з двох боків до рум’яного кольору.
6. Доведіть Соус до кипіння, додайте в нього сметану і 350-400 мл води, перемішайте. У соус опустіть голубці і тушкуйте їх при слабкому кипінні 30 хвилин.
7. Подавайте голубці на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт голубців з курячим фаршем в каструлі
Голубці – таке домашнє і затишне страва, що ніхто б не відмовився їсти його хоч кожен день. Тим більше, що готувати голубці можна абсолютно в будь-який сезон, але самими ніжними вони виходять саме з свіжої капусти.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Морква – 150 гр.
- Фарш курячий – 700 гр.
- Рис – 100 гр.
- томатна Паста – 50 мл
- Сіль – 20 гр.
- Перець чорний мелений – 3 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Помідори – 200 гр.
- Капуста білокачанна – 700 гр.
- Вода – 700 мл
Процес приготування:
1. Рис відваріть до напівготовності. У мисці змішати курячий фарш, рис, подрібнену цибулю, посоліть і приправте начинку за смаком.
2. Качан капусти помийте і відправте його в мікрохвильову піч на 10 хвилин, після цього листя будуть добре відділятися. Біля кочережки зробіть глибокі надрізи.
3. Акуратно зніміть листя з качана.
4. На капустяне листя кладіть начинку і завертайте голубці у формі конвертиків.
5. Зробіть так з усім фаршем і капустяним листям.
6. Потім обсмажте голубці з усіх боків на рослинному маслі.
7. Далі на сковороді обсмажте цибулю, моркву і помідори, додайте томатну пасту.
8. Окремо на сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору. Потім додайте її на сковороду до овочів, перемішайте.
9. Після цього влийте окріп і посоліть соус за смаком.
10. Коли соус буде готовий, викладіть в нього голубці і тушкуйте їх на повільному вогні 40-50 хвилин. В кінці додайте очищені зубчики часнику.
11. Подавайте голубці в гарячому вигляді зі сметаною.
Приємного апетиту!
Ліниві голубці зі свіжої капусти в каструлі
Голубці – улюблене багатьма блюдо. А для особливо ледачих є спеціальний рецепт лінивих голубців. Готувати їх простіше, ніж класичний варіант голубців, але за смаком нітрохи не гірше.
Час готування: 105 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Рис – 50 гр.
- Вода – 250 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Яйце варене – 1 шт.
- Сметана – 200 мл
- Паста томатна – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Окремо зваріть рис.
2. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
3. На сковороді обсмажте цибулю і моркву до м’якості.
4. З качана зніміть верхні підсохлі листя, помийте і дрібно наріжте їх.
5. Додайте на сковороду капусту, влийте 100 мілілітрів води, доведіть її до кипіння і тушкуйте овочі на слабкому вогні 30 хвилин.
6. Варене яйце дрібно наріжте. М’ясний фарш викладіть в миску, додайте яйце, рис і тушковані овочі, перемішайте.
7. З отриманої маси сформуйте ліниві голубці у формі невеликих овальних котлет.
8. У каструлі з товстим дном разогрейте рослинне масло, обсмажте ліниві голубці з обох боків до рум’яної скоринки.
9. Змішайте сметану з томатною пастою, посоліть і приправити соус. Отриманою сумішшю залийте голубці, накрийте кришкою і тушкуйте їх на повільному вогні 40 хвилин.
10. Голубці подавайте в гарячому вигляді. Перед подачею можна посипати їх рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Дуже смачні голубці з капусти без рису в каструлі
Голубці являють собою конвертики з капустяного листя з начинкою з м’ясного фаршу. Готуються вони за певним рецептом в сметанному або томатному соусі. Блюдо завжди виглядає апетитно і смак у нього чудовий.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Батон – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 30 мл
- Цукор – 20 гр.
- Свиняча лопатка – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Морква – 50 гр.
- Паста томатна – 30 мл
- Лист лавровий – 1 шт.
Процес приготування:
1. На качані зробіть глибокі надрізи по колу від кочережки, опустіть качан в киплячу воду.
2. По мірі нагрівання ви зможете легко зняти листя з качана, остудіть їх і зріжте товсту частину місця кріплення до качані.
3. Батон замочити у холодній воді. Цибулю і часник очистити. Прокрутіть через м’ясорубку м’ясо, одну цибулину, часник і батон. Отриману масу посоліть, приправте і перемішайте.
4. На капустяне листя викладайте невеликі порції м’ясної начинки і завертайте голубці у формі конвертів.
5. У каструлі з товстим дном обсмажте цибулю і моркву до м’якості, потім додайте 30 мілілітрів води і тушкуйте 10 хвилин під кришкою.
6. Далі додайте томатну пасту і цукор, влийте ще 350-400 мл води, перемішайте.
7. Викладіть голубці в каструлю, додайте лавровий лист і тушкуйте страву під кришкою на повільному вогні 50-55 хвилин.
8. Голубці подавайте в гарячому вигляді на обід або вечерю.
Приємного апетиту!
Як зварити готові заморожені голубці в каструлі?
Голубці – це ідеальне в усіх відношеннях страва, воно смачне, ситне і його можна приготувати заздалегідь і заморозити. Таким чином у вас в морозилці будуть домашні напівфабрикати, які можна приготувати в будь-який момент.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Напівфабрикат голубців – 12 шт.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Бульйон – 400 мл
- Помідори – 400 гр.
- томатна Паста – 1,5 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець запашний – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Заморожені голубці дістаньте з морозилки заздалегідь.
2. Викладіть голубці в каструлю.
3. Тепер потрібно приготувати соус для голубців. На сковороді обсмажте цибулю і моркву.
4. Потім додати поросяти, ягняти помідори і пару столових ложок томатної пасти.
5. Далі влийте бульйон, додайте лавровий лист і запашний перець, доведіть соус до кипіння і влийте його в каструлю до голубців.
6. Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте голубці 40-50 хвилин до готовності. Подавайте блюдо в гарячому вигляді зі сметаною і зеленню.
Приємного апетиту!