Голубці зі свіжої капусти в каструлі з фаршем і рисом – 8 рецептів з покроковими фото

Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі — це дуже смачне і ситне блюдо для сімейного обіду. Голубці особливо актуальне блюдо під час дозрівання першого врожаю. З свіжої молодої капусти вони виходять ніжними і тануть у роті. Беріть на замітку наші 8 рецептів і у вас на столі завжди будуть апетитні і смачні голубці.

Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі

Голубці зі свіжої капусти – смачне рішення для сімейного обіду або вечері. Їх приготування займе чимало часу, але результат порадує всіх без винятку. Подавати їх слід зі сметаною і хлібом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста білоголова 1 шт.
  • Фарш 600 гр.
  • Рис білий ⅓ склянки
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Зелень 1 пучок
  • Масло оливкове за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для соусу:
  • Помідор 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Олія оливкова за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати голубці зі свіжої капусти в каструлі за класичним рецептом, підготуйте необхідні інгредієнти. Помідори опустити на 1-2 хвилини в киплячу воду, потім перекладіть в крижану, після цього зніміть з нього шкірку і наріжте кубиками середнього розміру. Рис попередньо відваріть до готовності, м’ясо прокрутити через м’ясорубку.
  2. Цибулю і болгарський перець наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, часник наріжте дуже дрібно. У великій каструлі розігрійте масло, обсмажте на ньому цибулю і часник до м’якості. Потім додайте моркву і болгарський перець, продовжуйте смажити 7-10 хвилин. Після цього додайте помідори і тушкуйте овочі на повільному вогні 30 хвилин, в кінці посоліть і приправте.
  3. Для фаршу дрібно наріжте цибулю, додати до м’яса подрібнену зелень і рис. Посоліть і приправте за смаком, добре перемішайте.
  4. Качан капусти покладіть в каструлю, залийте киплячою водою і проваріть 3-5 хвилин, поки верхні листя не стануть м’якими. Перекладіть капусту на друшляк, листя надріжте біля основи і зніміть їх з качана. При необхідності повторіть процедуру з варінням кілька разів.
  5. Капустяний лист покласти на обробну дошку, зріжте товсту частину в тому місці, де він кріпився до качані. Покладіть на лист начинку з фаршу і загорніть краю аркуша форму конверта. Так зробіть з усіма капустяними листами і начинкою.
  6. Викладіть заготовки голубці в каструлю з соусом. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте голубці до готовності 20-30 хвилин.
  7. Подавайте голубці разом з соусом, в якому вони гасилися, і сметаною.

Приємного апетиту!

Ніжні голубці зі свіжої капусти в сметані

– чудова страва російської кухні – голубці. Готувати їх цікаво і складно, як може здатися на перший погляд. Ваші домочадці залишаться в повному захваті від голубців із свіжої капусти, тушковані в сметані.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 7.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Лопатка свиняча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Морква – 60 гр.
  • Сметана 15 % – 200 мл

Процес приготування:

1. На качані зробіть надрізи в місці кріплення листів до кочережке і опустіть його в киплячу воду. Варіть його протягом 7-8 хвилин і поступово знімайте листя.

2. Куряче філе і свинину прокрутіть через м’ясорубку. До м’яса додайте подрібнену цибулю і варений рис, посоліть, приправте за смаком і добре перемішайте.

3. На капустяні листи кладіть начинку і закручуйте їх у конверти.

4. Складіть голубці в каструлю.

5. На сковороді обсмажте цибулю і моркву. Засмажку викладіть поверх голубці в каструлю.

6. Сметану змішайте з 250-300 мл води, влийте отриману масу в каструлю, додайте лавровий лист. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте голубці на середньому вогні 55-60 хвилин.

7. Голубці виходять ніжними і ароматними, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Голубці зі свіжої капусти з томатною пастою і морквою

Мало яке блюдо ще може зрівнятися з голубцями з цікавості і захопливість процесу приготування. Влаштувати ліплення голубців можна навіть в якості розваги для дітей, а потім всім разом зібратися за обіднім столом.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Рис – 1 склянка
  • Капуста – 2-2,5 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Для соусу:
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Паста томатна – 140 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Перець запашний горошком – 5-6 шт.
  • Кориця мелена – 0,25 ч. л.
  • Гвоздика мелена – 0,25 ч. л.
  • Імбир мелений – 0,25 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Качан капусти помийте, зніміть верхні підсохлі листя і зробіть надріз навколо кочережки.

2. Помістіть качан в каструлю з киплячою водою на 5-10 хвилин. По мірі нагрівання знімайте з качана верхні листки.

3. Листя відкладіть в сторону і дайте їм охолонути.

4. З кожного аркуша акуратно зріжте товсту частину в тому місці, де лист кріпився до качані.

5. Рис відваріть до напівготовності.

6. У фарш додайте сіль, мелений перець і поросяти, ягняти цибулю, перемішайте. Потім викладіть рис, ще раз перемішайте.

7. На капустяні листи викладайте потроху начинки і згортайте краю аркуша до центру, щоб вийшли акуратні конверти.

8. Тепер необхідно приготувати соус для голубців. На рослинному маслі обсмажте цибулю до м’якості. Потім додайте терту на тертці моркву і продовжуйте смажити ще 10 хвилин.

9. Томатну пасту розведіть з 700 мл води і додайте на сковороду до овочевої засмажки. Додайте в соус сіль, цукор, перець і мелені приправи, варіть 5 хвилин, постійно помішуючи ложкою.

10. На дно каструлі покладете пару цілих капустяних листів, пару горошин запашного перцю і лаврові листи. Потім викладіть шарами голубці, полийте їх томатним соусом і зверху накрийте ще парою капустяних листів.

11. Тушкуйте голубці під кришкою протягом 40 хвилин. Подавайте їх на стіл в гарячому вигляді зі сметаною і чорним хлібом. Це дуже смачно.

Приємного апетиту!

Голубці зі свіжої капусти в томатно-сметанному соусі

Рецепт голубців передається від матері до дочки, зазвичай у господинь є свої тонкощі і нюанси в приготуванні цього чудового блюда. Голубці зі свіжої капусти, хороші тим, що готуються дуже швидко і капуста виходить м’якою.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Капуста – 1 шт.
  • Фарш яловичий – 700 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Рис варений – 1 склянка
  • Сметана – 200 мл
  • Паста томатна – 400 мл
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю і болгарський перець наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Спочатку на рослинному маслі обсмажте цибулю до м’якості, потім додайте моркву і смажте ще 10 хвилин. Половину засмажки відкладіть в миску з рисом. Після цього на сковороду додайте болгарський перець і томатну пасту, посоліть і приправити соус, доведіть його до кипіння. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте ще 5 хвилин.

2. Петрушку дрібно наріжте. Змішайте фарш, рис, обсмажені овочі і петрушку, посоліть і приправте за смаком.

3. На качані зробіть глибокі надрізи біля качана. Покладіть качан в об’ємну каструлю з киплячою водою, варіть 5-7 хвилин. Потім акуратно зніміть з качана листя.

4. Зріжте товсту частину з листя і загорніть в них підготовлену начинку.

5. На сковороді розігрійте олію, обсмажте голубці з двох боків до рум’яного кольору.

6. Доведіть Соус до кипіння, додайте в нього сметану і 350-400 мл води, перемішайте. У соус опустіть голубці і тушкуйте їх при слабкому кипінні 30 хвилин.

7. Подавайте голубці на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт голубців з курячим фаршем в каструлі

Голубці – таке домашнє і затишне страва, що ніхто б не відмовився їсти його хоч кожен день. Тим більше, що готувати голубці можна абсолютно в будь-який сезон, але самими ніжними вони виходять саме з свіжої капусти.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Морква – 150 гр.
  • Фарш курячий – 700 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • томатна Паста – 50 мл
  • Сіль – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Капуста білокачанна – 700 гр.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

1. Рис відваріть до напівготовності. У мисці змішати курячий фарш, рис, подрібнену цибулю, посоліть і приправте начинку за смаком.

2. Качан капусти помийте і відправте його в мікрохвильову піч на 10 хвилин, після цього листя будуть добре відділятися. Біля кочережки зробіть глибокі надрізи.

3. Акуратно зніміть листя з качана.

4. На капустяне листя кладіть начинку і завертайте голубці у формі конвертиків.

5. Зробіть так з усім фаршем і капустяним листям.

6. Потім обсмажте голубці з усіх боків на рослинному маслі.

7. Далі на сковороді обсмажте цибулю, моркву і помідори, додайте томатну пасту.

8. Окремо на сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору. Потім додайте її на сковороду до овочів, перемішайте.

9. Після цього влийте окріп і посоліть соус за смаком.

10. Коли соус буде готовий, викладіть в нього голубці і тушкуйте їх на повільному вогні 40-50 хвилин. В кінці додайте очищені зубчики часнику.

11. Подавайте голубці в гарячому вигляді зі сметаною.

Приємного апетиту!

Ліниві голубці зі свіжої капусти в каструлі

Голубці – улюблене багатьма блюдо. А для особливо ледачих є спеціальний рецепт лінивих голубців. Готувати їх простіше, ніж класичний варіант голубців, але за смаком нітрохи не гірше.

Час готування: 105 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рис – 50 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Паста томатна – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Окремо зваріть рис.

2. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.

3. На сковороді обсмажте цибулю і моркву до м’якості.

4. З качана зніміть верхні підсохлі листя, помийте і дрібно наріжте їх.

5. Додайте на сковороду капусту, влийте 100 мілілітрів води, доведіть її до кипіння і тушкуйте овочі на слабкому вогні 30 хвилин.

6. Варене яйце дрібно наріжте. М’ясний фарш викладіть в миску, додайте яйце, рис і тушковані овочі, перемішайте.

7. З отриманої маси сформуйте ліниві голубці у формі невеликих овальних котлет.

8. У каструлі з товстим дном разогрейте рослинне масло, обсмажте ліниві голубці з обох боків до рум’яної скоринки.

9. Змішайте сметану з томатною пастою, посоліть і приправити соус. Отриманою сумішшю залийте голубці, накрийте кришкою і тушкуйте їх на повільному вогні 40 хвилин.

10. Голубці подавайте в гарячому вигляді. Перед подачею можна посипати їх рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Дуже смачні голубці з капусти без рису в каструлі

Голубці являють собою конвертики з капустяного листя з начинкою з м’ясного фаршу. Готуються вони за певним рецептом в сметанному або томатному соусі. Блюдо завжди виглядає апетитно і смак у нього чудовий.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Батон – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Цукор – 20 гр.
  • Свиняча лопатка – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Морква – 50 гр.
  • Паста томатна – 30 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

1. На качані зробіть глибокі надрізи по колу від кочережки, опустіть качан в киплячу воду.

2. По мірі нагрівання ви зможете легко зняти листя з качана, остудіть їх і зріжте товсту частину місця кріплення до качані.

3. Батон замочити у холодній воді. Цибулю і часник очистити. Прокрутіть через м’ясорубку м’ясо, одну цибулину, часник і батон. Отриману масу посоліть, приправте і перемішайте.

4. На капустяне листя викладайте невеликі порції м’ясної начинки і завертайте голубці у формі конвертів.

5. У каструлі з товстим дном обсмажте цибулю і моркву до м’якості, потім додайте 30 мілілітрів води і тушкуйте 10 хвилин під кришкою.

6. Далі додайте томатну пасту і цукор, влийте ще 350-400 мл води, перемішайте.

7. Викладіть голубці в каструлю, додайте лавровий лист і тушкуйте страву під кришкою на повільному вогні 50-55 хвилин.

8. Голубці подавайте в гарячому вигляді на обід або вечерю.

Приємного апетиту!

Як зварити готові заморожені голубці в каструлі?

Голубці – це ідеальне в усіх відношеннях страва, воно смачне, ситне і його можна приготувати заздалегідь і заморозити. Таким чином у вас в морозилці будуть домашні напівфабрикати, які можна приготувати в будь-який момент.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Напівфабрикат голубців – 12 шт.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Бульйон – 400 мл
  • Помідори – 400 гр.
  • томатна Паста – 1,5 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Заморожені голубці дістаньте з морозилки заздалегідь.

2. Викладіть голубці в каструлю.

3. Тепер потрібно приготувати соус для голубців. На сковороді обсмажте цибулю і моркву.

4. Потім додати поросяти, ягняти помідори і пару столових ложок томатної пасти.

5. Далі влийте бульйон, додайте лавровий лист і запашний перець, доведіть соус до кипіння і влийте його в каструлю до голубців.

6. Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте голубці 40-50 хвилин до готовності. Подавайте блюдо в гарячому вигляді зі сметаною і зеленню.

Приємного апетиту!