Як смачно запекти гратен з картоплі з фаршем?
Гратен – страва з ніжною серцевиною і хрусткою скоринкою. Крім того, страва дає великий простір для кулінарних експериментів. Наприклад, за цим рецептом будемо готувати картопляну запіканку з фаршем. Страва вийде ситним і поживним, з чарівним ароматом.
Час готування: 80
Час приготування: 30 хв
Порцій – 4
Склад:
- Картопля – 600 гр.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля – 400 гр.
- Паприка – 1 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Бульйон овочевий – 200 мл
- грецький Йогурт – 300 мл
- Вершки – 200 мл
- Сир грюйер – 40 гр.
- Масло вершкове – 2 ч. л.
- Масло оливкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. У сковороду влийте оливкове масло, прогрійте його, викладіть цибулю, додайте столову ложку води, посоліть за смаком і тушкуйте цибулю до м’якості.
Крок 2. На іншій сковороді прогрійте оливкову олію, додайте паприку і зубчик часнику. Проколіть спеції протягом декількох секунд і викладіть фарш, смажте його протягом 5-6 хвилин. Після цього видаліть часник, посоліть фарш, додайте коньяк і готуйте ще 5 хвилин.
Крок 3. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками. Викладіть картоплю в миску і залийте холодною водою.
Крок 4. Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть перший шар картопляних скибочок, посоліть його.
Крок 5. Далі викладіть шар цибулі і фаршу.
Крок 6. Посипте фарш подрібненою петрушкою і кропом.
Крок 7. Продовжуйте викладати шари чергуючи їх один з одним. Завершіть запіканку картопляним шаром.
Крок 8. По краях форми влийте бульйон, накрийте форму фольгою і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин.
Крок 9. У мисці збийте грецький йогурт, вершки, додайте сіль і паприку.
Крок 10. Дістаньте форму з духовки, викладіть зверху вершковий соус, розподіліть його по всій поверхні.
Крок 11. Посипте заготівлю тертим сиром і випікайте ще 20 хвилин.
Крок 12. Готовому гратену дайте трохи охолонути.
Крок 13. Розріжте гратен на порції і подавайте до столу. Перед подачею можна прикрасити страву гілочками свіжої зелені.