Покроковий рецепт приготування гратена з картоплі з грибами
Картопляна запіканка або гратен готується зовсім нескладно з доступних інгредієнтів. Головний секрет соковитості страви – це дуже тонко нарізану картоплю. Крім класичного варіанту обов’язково варто спробувати гратен з грибами.
Час готування: 110
Час приготування: 30 хв
Порцій – 1
Склад:
- Картопля – 600 гр.
- Печериці – 500 гр.
- Вершки – 250 мл
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Зелень селери – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками.
Крок 2. З ріпчастої цибулі зніміть піну і наріжте його тонкими півкільцями.
Крок 3. Печериці наріжте тонкими пластинками.
Крок 4. На рослинному маслі обсмажте цибулю до м’якості.
Крок 5. Потім додайте гриби і смажте, поки рідина не випарується. Посоліть і приправте засмажку за смаком.
Крок 6. У мисці змішайте яйця з вершками, суміш посоліть. Сир натріть на крупній тертці.
Крок 7. Жаростійку форму змастіть вершковим маслом. Чергуючи один одного, викладіть шарами картоплю, грибну зажарку, сир і січену зелень. Кожен шар проливайте вершковим соусом. Трохи сиру і зелені залиште для посипання.
Крок 8. Верхнім шаром повинна бути картопля, залийте соусом, що залишився. Форму накрийте фольгою.
Крок 9. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину. Потім зніміть фольгу, посипте гратен рубаною зеленню і сиром, запікайте ще 20 хвилин.
Крок 10. Блюдо трохи остудіть, наріжте порціями і подавайте до обіду або вечері.