Гречана каша на молоці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Рідка гречана каша на молоці для дитини

Білок, який міститься в гречаній крупі, легко засвоюється дитячим організмом і благотворно впливає на розвиток у дітей м’язової маси. Звертайте увагу на якість крупи – купуйте гречку тільки вищого сорту.

Час готування – 45-50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Крупа гречана (мелена) – 1 ч. л.
  • Вода очищена – 100 мл
  • Молоко (грудне або молочна суміш) – 50 мл

Процес приготування:

1. Гречану крупу вищого сорту перебираємо. Відкидаємо сміття і зіпсовані зернятка. Пересипаємо очищену гречку в сито. Промиваємо водою і даємо обсохнути. Повторюємо процедуру ще раз.

2. Подрібнюємо гречану крупу (зручніше зробити це блендером). По виду вона повинна нагадувати манну крупу.

3. Заздалегідь очищаємо 100 мілілітрів води. Вливаємо рідину в каструлю і додаємо перемелену гречку.

4. Ставимо ємність на включену плиту. Коли суміш почне активно кипіти, засікаємо 15 хвилин і варимо кашу протягом цього часу на слабкому вогні.

5. Остуджуємо готову суміш і додаємо в неї грудне молоко або молочну суміш (залежить від типу вигодовування). Рідка каша для вашого малюка готова. Якщо дитина вже може їсти самостійно, страву можна приготувати більш густим.

Приємного апетиту!