Гречана каша на молоці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Молочно-гречана каша в горщиках в духовці

Каша, приготована в горщиках, зберігає більше корисних властивостей і за смаком нагадує страву з печі. За нею не потрібно постійно стежити і перемішувати, щоб вона не пригоріла. Це дозволить вам не бути прив’язаним до плити і дасть можливість зайнятися іншими важливими справами.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Крупа гречана – 2 склянки
  • Вода – 4 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Молоко – 2 склянки
  • Мед – 4-6 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо горщики для приготування каші: вони повинні бути чистими і сухими. Заздалегідь очищаємо 4 склянки води і розливаємо їх по горщикам (2 склянки на 1 горщик).

2. Гречану крупу спочатку перебираємо, позбавляючи її від сміття і зіпсованих зерен, а потім пересипаємо в миску і промиваємо кілька разів, зливаючи воду в раковину.

3. Викладаємо гречку в горщики з водою, солимо і перемішуємо заготовки. Ставимо посуд в попередньо розігріту духовку (при температурі 180 градусів). Тушкуємо 30-40 хвилин.

4. Відрізаємо від цілого брикету пару шматочків вершкового масла і розкладаємо їх по горщикам. Чекаємо, поки вони розчиняться в гарячої каші. Заливаємо гречку молоком і додаємо 2-3 столові ложки рідкого меду в кожен горщик.

5. Ставимо горщики назад в духову шафу. Кипіння маси буде означати, що гречана каша готова. Вимикаємо духовку і розкладаємо страву на тарілки.

Приємного апетиту!