Молочно-гречана каша в горщиках в духовці
Каша, приготована в горщиках, зберігає більше корисних властивостей і за смаком нагадує страву з печі. За нею не потрібно постійно стежити і перемішувати, щоб вона не пригоріла. Це дозволить вам не бути прив’язаним до плити і дасть можливість зайнятися іншими важливими справами.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Крупа гречана – 2 склянки
- Вода – 4 склянки
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Молоко – 2 склянки
- Мед – 4-6 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо горщики для приготування каші: вони повинні бути чистими і сухими. Заздалегідь очищаємо 4 склянки води і розливаємо їх по горщикам (2 склянки на 1 горщик).
2. Гречану крупу спочатку перебираємо, позбавляючи її від сміття і зіпсованих зерен, а потім пересипаємо в миску і промиваємо кілька разів, зливаючи воду в раковину.
3. Викладаємо гречку в горщики з водою, солимо і перемішуємо заготовки. Ставимо посуд в попередньо розігріту духовку (при температурі 180 градусів). Тушкуємо 30-40 хвилин.
4. Відрізаємо від цілого брикету пару шматочків вершкового масла і розкладаємо їх по горщикам. Чекаємо, поки вони розчиняться в гарячої каші. Заливаємо гречку молоком і додаємо 2-3 столові ложки рідкого меду в кожен горщик.
5. Ставимо горщики назад в духову шафу. Кипіння маси буде означати, що гречана каша готова. Вимикаємо духовку і розкладаємо страву на тарілки.
Приємного апетиту!