Гречка з куркою в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ароматна гречка з рисом і куркою в духовці

Оригінальне блюдо для вашого обіду можна приготувати в духовці з курки, гречки і рису. Таке кулінарне рішення вийде неймовірно поживним і ароматним. Оцініть простий домашній рецепт!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Курка – 400 гр.
  • Рис – 120 гр.
  • Гречка – 120 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1/3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Крупу і курку промиваємо окремо в холодній воді.

2. Далі м’ясо маринуємо в майонезі, кетчупі і гірчицю. Відразу ж додаємо сіль, подрібнений часник і базилік.

3. Змішуємо гречку і рисом і викладаємо рівним шаром у форму для випікання.

4. Зверху розкладаємо шматочки м’яса. Вливаємо в форму кип’ячену воду так, щоб вона з запасом закривала свій з круп.

5. Закриваємо блюдо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

6. За 10-15 хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб скоринка курки придбала яскравий золотистий відтінок.

7. Готове гаряче блюдо викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Можна доповнити свіжими овочами. Приємного апетиту!