Ароматна гречка з рисом і куркою в духовці
Оригінальне блюдо для вашого обіду можна приготувати в духовці з курки, гречки і рису. Таке кулінарне рішення вийде неймовірно поживним і ароматним. Оцініть простий домашній рецепт!
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 3
Склад:
- Курка – 400 гр.
- Рис – 120 гр.
- Гречка – 120 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1/3 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Базилік сушений – за смаком.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Крупу і курку промиваємо окремо в холодній воді.
2. Далі м’ясо маринуємо в майонезі, кетчупі і гірчицю. Відразу ж додаємо сіль, подрібнений часник і базилік.
3. Змішуємо гречку і рисом і викладаємо рівним шаром у форму для випікання.
4. Зверху розкладаємо шматочки м’яса. Вливаємо в форму кип’ячену воду так, щоб вона з запасом закривала свій з круп.
5. Закриваємо блюдо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
6. За 10-15 хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб скоринка курки придбала яскравий золотистий відтінок.
7. Готове гаряче блюдо викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Можна доповнити свіжими овочами. Приємного апетиту!