Гречка з мясом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка з м’ясом в духовці в горщику

На сковороді обсмажується свинина, морква і цибуля. Потім туди додається гречка і готується ще 2 хвилини. Далі все розкладається по горщикам, заливається водою і готується 45 хвилин при 190оС. Виходить дуже смачне і ситне блюдо.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Крупа гречана – 2 склянки
  • М’якоть свинини – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку насипаємо гречану крупу в глибоку ємність, заливаємо її холодною водою і ретельно промиваємо. Далі зливаємо всю рідину, знову наливаємо холодну воду і крупу промиваємо ще раз. Потім відкидаємо гречку на друшляк і залишаємо, таким чином, поки не стече вся зайва рідина.

2. М’якоть свинини добре промиваємо під проточною водою і опускаємо його з допомогою паперового рушника. Далі нарізаємо його шматочками середнього розміру.

3. Лук очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. Морква також очищаємо і натираємо на крупній тертці.

4. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і відправляємо туди нарізану свинину. Обсмажуємо її на великому вогні до рум’яної скоринки, періодично помішуючи. Далі солимо і перчимо м’ясо за смаком, ще раз перемішуємо і перекладаємо м’ясо на окрему тарілку. Прикриваємо його фольгою, щоб воно не втрачало тепло.

5. У цю ж сковороду додаємо ще трохи олії і закидаємо туди цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі пару хвилин до м’якості, постійно помішуючи.

6. Тепер відправляємо до овочів промиту гречку, додаємо сіль з чорним меленим перцем по смаку, перемішуємо і смажимо близько двох хвилин.

7. Додаємо до овочів з гречкою обсмажену свинину, ще раз все перемішуємо і вимикаємо вогонь.

8. Розкладаємо гречку з овочами і м’ясом в горщики. Заповнюємо їх приблизно на 2/3. Кладемо в кожну ємність лавровий лист і заливаємо все окропом так, щоб вода була на 1 см вище гречки.

9. В кінці додаємо в кожен горщик шматочок вершкового масла і закриваємо їх кришками. Духовку розігріваємо до 190оС і відправляємо туди гречку з м’ясом на 45 хвилин.

10. Подаємо готову страву до столу прямо в горщиках разом зі свіжими овочами або салатом. Приємного апетиту!