Гречка з мясом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати гречку з м’ясом в мультиварці?

В мультиварці обсмажується м’ясо з морквою і цибулею. Далі туди додається промита гречка, сіль, перець і лавровий лист. Все заливається водою і готується на програмі «Гречка» до сигналу. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 400-500 гр.
  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Вода питна – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо шматочками середнього розміру. Включаємо мультиварку, вибираємо режим «Випічка», наливаємо в чашу трохи олії і обсмажуємо на ньому м’ясо приблизно 15-20 хвилин. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо овочі до м’яса, перемішуємо і готуємо ще 7-10 хвилин.

2. Гречку ретельно промиваємо під проточною водою, після чого відкидаємо на сито і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Далі відправляємо її в каструлю до м’яса з овочами і перемішуємо.

3. Тепер заливаємо все водою, додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і лавровий лист.

4. Вибираємо на панелі управління програму «Гречка» і готуємо гречку з м’ясом до звукового сигналу.

5. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу разом з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!