Як приготувати гречку з м’ясом в мультиварці?
В мультиварці обсмажується м’ясо з морквою і цибулею. Далі туди додається промита гречка, сіль, перець і лавровий лист. Все заливається водою і готується на програмі «Гречка» до сигналу. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Свинина – 400-500 гр.
- Крупа гречана – 1 склянка
- Вода питна – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо шматочками середнього розміру. Включаємо мультиварку, вибираємо режим «Випічка», наливаємо в чашу трохи олії і обсмажуємо на ньому м’ясо приблизно 15-20 хвилин. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо овочі до м’яса, перемішуємо і готуємо ще 7-10 хвилин.
2. Гречку ретельно промиваємо під проточною водою, після чого відкидаємо на сито і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Далі відправляємо її в каструлю до м’яса з овочами і перемішуємо.
3. Тепер заливаємо все водою, додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і лавровий лист.
4. Вибираємо на панелі управління програму «Гречка» і готуємо гречку з м’ясом до звукового сигналу.
5. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу разом з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!