Гречка з мясом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт гречки з м’ясом і грибами

На сковороді обсмажується м’ясо з грибами, цибулею і морквою. Потім туди відправляється промита гречана крупа, все заливається теплою водою і гаситься під кришкою близько 25 хвилин. Потім сковорода знімається з плити і закутується в рушник на 20 хвилин.

Час готування: 1 год 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Крупа гречана – 150 гр.
  • Індичка – 200 гр.
  • Вода питна – 250 мл
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку добре промиваємо під проточною водою м’ясо, обсушуємо його на паперовому рушнику і нарізаємо шматочками середнього розміру.

2. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і відправляємо нарізану індичку. Далі додаємо сіль і обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки.

3. В цей час займаємося грибами. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і розрізаємо на маленькі шматочки.

4. Відправляємо нарізані гриби в сковороду до індички і обсмажуємо все ще 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

5. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і додаємо до м’яса з грибами.

6. Морква також очищаємо і натираємо на крупній тертці. Відправляємо на сковороду до решти інгредієнтів, перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо на невеликому вогні приблизно 10 хвилин.

7. У цей час ретельно промиваємо у воді гречану крупу кілька разів, після чого відкидаємо на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Потім відправляємо гречку в сковороду з індичкою, грибами і овочами.

8. Тепер вливаємо туди теплу воду, перемішуємо і доводимо до кипіння. Далі зменшуємо температуру, накриваємо кришкою і тушкуємо 25 хвилин. Готуємо, поки гречка не стане м’якою. Далі знімаємо сковороду з вогню, закутуємо в рушник і даємо постояти, таким чином, 20 хвилин.

9. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами або салатом. Приємного апетиту!