Дуже смачний рецепт гречки з м’ясом і овочами
На сковороді обсмажується цибуля з морквою, далі туди відправляється промита гречана крупа, відварена свиняча голенка, і все заливається бульйоном. Все тушкується 20 хвилин, після чого туди додається зелень кропу і все перемішується. У підсумку виходить дуже ситне і смачне блюдо.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 1.5 склянки
- Голенка свиняча – 1 шт.
- Вода питна – 2 л
- Сіль – 2 ч. л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Суміш перців – за смаком.
- Кріп – 1 пучок.
- Булочки часникові – 4 шт.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою свинячу голенку, після чого кладемо її в глибоку каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на мінімальному вогні півтори години, періодично знімаючи утворюється пінку.
2. В цей час перебираємо гречку, видаляємо все сміття і добре промиваємо її під водою. Потім відкидаємо крупу на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.
3. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.
4. Ріпчасту цибулю також очищаємо і нарізаємо півкільцями.
5. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі до м’якості.
6. Після того як голенка звариться, дістаємо її з бульйону, остуджуємо і знімаємо з неї все м’ясо. Бульйон проціджуємо через сито або марлю.
7. Тепер відправляємо до овочів промиту гречану крупу і заливаємо все бульйоном. Доводимо все до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 20 хвилин.
8. Через 10 хвилин додаємо в гречці з овочами м’ясо з голенки, все перемішуємо і продовжуємо тушкувати до готовності.
9. За пару хвилин до приготування додаємо до страви дрібно нарізану зелень кропу і все перемішуємо.
10. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу з часниковими булочками. Приємного апетиту!