Як приготувати гречку по-купецькому з м’ясом?
На сковороді обсмажується свинина з ріпчастою цибулею і морквою. Далі туди відправляється промита гречка, все заливається водою, доводиться до кипіння і готується під кришкою 15-30 хвилин. Готову страву перемішується, розкладається по тарілках і прикрашається зеленню.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 7.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Крупа гречана – 3 склянки
- Вода питна – 4-5 ст.
- Цибуля ріпчаста – 3-5 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку добре промиваємо під проточною водою свинину, обсушуємо її за допомогою паперового рушника і нарізаємо кубиками середнього розміру або смужками. На сковороді розігріваємо олію, відправляємо туди нарізане м’ясо і обсмажуємо на великому вогні до рум’яної скоринки. Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, а моркву – брусочками. Відправляємо овочі на сковороду до м’яса і смажимо все разом ще 10-15 хвилин. Далі зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і готуємо свинину з овочами до готовності приблизно 20-30 хвилин. Також додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
2. В цей час перебираємо гречану крупу, прибираємо сміття і промиваємо під проточною водою кілька разів. Далі відкидаємо на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Тепер відправляємо гречку на сковороду до м’яса з овочами і заливаємо все водою (можна також використовувати бульйон, так у страви вийде більш насичений смак).
3. Все перемішуємо і доводимо рідину до кипіння. Знімаємо пробу на сіль, накриваємо сковороду кришкою і готуємо ще 15-30 хвилин на маленькому вогні.
4. За цей час повинна повністю википіти вода. Наше блюдо готове.
5. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
6. Розкладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!