Гречана каша з м’ясом, цибулею і морквою
В сковороді обсмажується цибуля з морквою і часником. До овочів додається обсмажене м’ясо, після чого туди засипається промита гречка, все заливається водою, накривається кришкою і готується на маленькому вогні протягом 25 хвилин. Виходить дуже смачне і просте у приготуванні блюдо.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Крупа гречана – 1 склянка
- Вода питна або бульйон – 2 склянки
- Свинина – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку готуємо овочі. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями або кубиками. Морква також очищаємо і нарізаємо кружечками. Часник ріжемо на тонкі пластинки.
2. Свинину добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім нарізаємо її шматочками середнього розміру. Краще всього вибирати шматок з невеликою кількістю жиру, щоб готове блюдо вийшло більш соковитим і ароматним.
3. На сковороді розігріваємо олію і відправляємо туди нарізану ріпчасту цибулю, моркву і часник. Обсмажуємо все протягом 5-7 хвилин, час від часу помішуючи дерев’яною лопаткою.
4. На окремій сковороді обсмажуємо на великому вогні нарізану свинину, поки вона не покриється рум’яною скоринкою. Потім перекладаємо м’ясо до овочів і все перемішуємо.
5. Гречану крупу ретельно промиваємо під проточною водою, після чого відкидаємо на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Далі відправляємо крупу на сковороду з м’ясом і овочами, заливаємо все водою або бульйоном, перемішуємо і додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком. Потім накриваємо все кришкою і готуємо на мінімальному вогні до готовності протягом 25 хвилин.
6. Розкладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!