Гречка з мясом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гречана каша з м’ясом, цибулею і морквою

В сковороді обсмажується цибуля з морквою і часником. До овочів додається обсмажене м’ясо, після чого туди засипається промита гречка, все заливається водою, накривається кришкою і готується на маленькому вогні протягом 25 хвилин. Виходить дуже смачне і просте у приготуванні блюдо.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Вода питна або бульйон – 2 склянки
  • Свинина – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо овочі. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями або кубиками. Морква також очищаємо і нарізаємо кружечками. Часник ріжемо на тонкі пластинки.

2. Свинину добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім нарізаємо її шматочками середнього розміру. Краще всього вибирати шматок з невеликою кількістю жиру, щоб готове блюдо вийшло більш соковитим і ароматним.

3. На сковороді розігріваємо олію і відправляємо туди нарізану ріпчасту цибулю, моркву і часник. Обсмажуємо все протягом 5-7 хвилин, час від часу помішуючи дерев’яною лопаткою.

4. На окремій сковороді обсмажуємо на великому вогні нарізану свинину, поки вона не покриється рум’яною скоринкою. Потім перекладаємо м’ясо до овочів і все перемішуємо.

5. Гречану крупу ретельно промиваємо під проточною водою, після чого відкидаємо на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Далі відправляємо крупу на сковороду з м’ясом і овочами, заливаємо все водою або бульйоном, перемішуємо і додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком. Потім накриваємо все кришкою і готуємо на мінімальному вогні до готовності протягом 25 хвилин.

6. Розкладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!