Простий і смачний рецепт рулету з грудинки в цибулинні
Якщо ви не можете придумати, якусь закуску вибрати для святкового столу, цей рецепт стане вашим порятунком. На його приготування йде трохи сил і часу, а результат здивує навіть самого прискіпливого гостя. Але головним плюсом є те, що це блюдо можна приготувати за кілька днів до свята.
Час готування: 9 годин.
Час приготування: 8 годин.
Порцій – 6.
Склад:
- Свиняча грудинка – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- сухі Спеції – за смаком.
- Порошок гірчиці – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- цибулиння – 10 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Для приготування нам необхідно взяти 1 кілограм свинячої грудки. Промиваємо під холодною проточною водою. Потім ми прибираємо зайву вологу з поверхні м’яса з допомогою паперових рушників. Шматок не повинен бути дуже товстим, так як в цьому випадку його буде важко загорнути в рулет. М’ясо потрібно розрізати впоперек. Зрізайте не до кінця одну верству за одною.
2. У невеликій глибокій тарілці змішуємо спеції для нашої свинячої грудки. Насипаємо сіль, чорний мелений перець, суху гірчицю і базилік. Ви також можете додати інші спеції на свій смак. Наприклад, паприку. Ретельно перемішуємо суміш.
3. Нам необхідно промазати спеціями всю площу свинячої грудки з усіх боків. Втирати їх руками. Не бійтеся додати дуже багато спецій. Завдяки їм м’ясо зможе набагато краще просочитися і стане ароматним.
4. Грудинку потрібно згорнути в рулет. Починаємо робити це з тієї сторони, на якій немає шкіри. Рулет необхідно туго перев’язати ниткою у кілька шарів. Тоді він точно буде надійно пов’язаний.
5. Готуємо цибульне лушпиння для нашого рулету. Нам знадобиться 8 цибулин. Їх потрібно ретельно промити, прибираючи весь бруд і пісок. Потім знімаємо цибульне лушпиння. Перекладаємо її в миску і знову промиваємо під холодною водою. Перекладаємо лушпиння в каструлю. Завдяки їй рулет придбає апетитний і золотистий відтінок. До лушпинні відправляємо наш рулет і 2 лаврових листа. Заливаємо вміст водою, яка повинна повністю покрити рулет. Ставимо каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, робимо його менше і варимо рулет на протязі 2 годин. Проте часом може змінюватись в залежності від товщини м’яса.
6. Коли рулет буде готовий, дістаємо його з сольового розчину і даємо охолонути. Потім йдіть його в холодильник на 2-3 години. Перед цим рекомендується змастити рулет часником. За цей час м’ясо добре просочиться і стане більш ароматним.
7. Коли рулет буде повністю готовий, дістаємо його з холодильника і нарізаємо на тонкі кружечки. Подавати страву варто зі свіжими овочами. Рулет може бути як гарячим блюдом, так і холодною закускою. У своєму розрізі він виглядає дуже красиво і апетитно. Таке блюдо можна приготувати на будь яке свято. Ви також можете прикрасити його зеленню, а після подати на стіл. Тепер гості точно здивуються вашим кулінарним здібностям.