Грибна ікра через мясорубку з морквою і цибулею на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Грибна ікра з морквою, цибулею і часником на зиму

Ароматна грибна ікра виходить з додаванням моркви, ріпчастої цибулі і часнику. Таке частування нескладно заготовити на зиму. Використовуйте для цього просту кулінарну ідею в домашніх умовах.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 0,5 л

Інгредієнти:

  • Гриби – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Есенція оцтова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Гриби перебираємо і промиваємо під водою.

2. Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику. Морква пропускаємо через тертку.

3. Підготовлені гриби відварюємо 20-30 хвилин. Солимо вміст.

4. Готовий інгредієнт відкидаємо на сито, остуджуємо і прокручуємо в м’ясорубці.

5. Подрібнені цибулю моркву і часник кладемо в сковороду з рослинним маслом. Розмішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.

6. Відправляємо сюди грибний фарш, додаємо спеції і готуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин. В кінці вливаємо оцтову есенцію.

7. Перекладаємо готову ікру в стерилізовану банку. Закриваємо її кришкою, остуджуємо і ставимо в холодильник на зберігання.