Грибна ікра з морквою, цибулею і часником на зиму
Ароматна грибна ікра виходить з додаванням моркви, ріпчастої цибулі і часнику. Таке частування нескладно заготовити на зиму. Використовуйте для цього просту кулінарну ідею в домашніх умовах.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 0,5 л
Інгредієнти:
- Гриби – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Есенція оцтова – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Гриби перебираємо і промиваємо під водою.
2. Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику. Морква пропускаємо через тертку.
3. Підготовлені гриби відварюємо 20-30 хвилин. Солимо вміст.
4. Готовий інгредієнт відкидаємо на сито, остуджуємо і прокручуємо в м’ясорубці.
5. Подрібнені цибулю моркву і часник кладемо в сковороду з рослинним маслом. Розмішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.
6. Відправляємо сюди грибний фарш, додаємо спеції і готуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин. В кінці вливаємо оцтову есенцію.
7. Перекладаємо готову ікру в стерилізовану банку. Закриваємо її кришкою, остуджуємо і ставимо в холодильник на зберігання.