Ніжний гуляш з яловичої печінки з підливою
Яскраве рішення для вашого обіднього меню – гуляш з підливою з яловичої печінки. Субпродукт вийде дуже м’яким і ніжним, а на приготування ви не витратите багато часу і сил.
Час готування: 1 год
Час приготування: 12 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Печінка яловича – 800 гр.
- Молоко – 150 мл
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – 100 мл
- Борошно – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Печінка старанно промиваємо, очищаємо від прожилок і заливаємо молоком на 30 хвилин.
2. Далі займемося овочами. Подрібнюємо цибулю, часник, моркву і болгарський перець.
3. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Спочатку кладемо цибулю з морквою і часником, а після додаємо і перець з томатною пастою.
4. Печінка відкидаємо на друшляк і старанно обвалюємо в борошні.
5. Після цього субпродукт обсмажуємо на олії, солимо її і перчимо.
6. Через 2-3 хвилини додаємо до печінки овочі і сметану. Розмішуємо.
7. Доводимо вміст до кипіння, посипаємо прованськими травами і тушкуємо ще 12 хвилин.
8. Ароматний гуляш з печінки готовий. Можна пробувати!