Гурєвська каша – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Гур’євська каша з горіхами і сухофруктами

чи Доводилося вам коли-небудь пробувати десерт з манної каші? Не дивно, що належить цей десерт російської кухні. Ми розповімо, як приготувати гурьевськую кашу з горіхами і сухофруктами.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Молоко – 1,5 склянки
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Курага – за смаком.
  • Крупа манна – 0,5 склянки
  • Горіхи – 50 гр.
  • Вершки – 2 склянки
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Ізюм – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Есенція ромова – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте молоко, поставте на середній вогонь, додайте трохи ромової есенції.

2. Всипте в молоко цукор і сіль за смаком.

3. Коли молоко закипить, частинами всипте манну крупу, активно перемішуйте інгредієнти. Зменшіть вогонь і варіть кашу до готовності.

4. Каша повинна вийти густий, але без грудочок.

5. На сковороді обсмажте арахіс до золотистого кольору. Очистіть ядра від лушпиння.

6. В окрему ємність влийте вершки. Поставте ємність в духовку, розігріту до 150-160 градусів.

7. Час від часу знімайте з поверхні вершків пінку і перекладайте їх в іншу ємність.

8. Сухофрукти добре вимийте і просушіть. У готову манну кашу додайте частину горіхів та родзинок.

9. Курагу дрібно наріжте.

10. Форму для запікання змастіть вершковим маслом.

11. На дно форми покладіть ¼ каші.

12. Потім викладіть трохи вершковою пінки.

13. Далі зробіть шар з кураги. І продовжуйте викладати інгредієнти, чергуючи шари.

14. Останнім шаром повинні бути вершкові пінки. Заготівлю посипте цукром і горіхами. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 30 хвилин.

15. Ніжну та смачну гурьевськую кашу подавайте як десерт до чаю.

Приємного апетиту!