Гур’євська каша з горіхами і сухофруктами
чи Доводилося вам коли-небудь пробувати десерт з манної каші? Не дивно, що належить цей десерт російської кухні. Ми розповімо, як приготувати гурьевськую кашу з горіхами і сухофруктами.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Молоко – 1,5 склянки
- Цукор – 2 ст. л.
- Курага – за смаком.
- Крупа манна – 0,5 склянки
- Горіхи – 50 гр.
- Вершки – 2 склянки
- Масло вершкове – 20 гр.
- Ізюм – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Есенція ромова – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте молоко, поставте на середній вогонь, додайте трохи ромової есенції.
2. Всипте в молоко цукор і сіль за смаком.
3. Коли молоко закипить, частинами всипте манну крупу, активно перемішуйте інгредієнти. Зменшіть вогонь і варіть кашу до готовності.
4. Каша повинна вийти густий, але без грудочок.
5. На сковороді обсмажте арахіс до золотистого кольору. Очистіть ядра від лушпиння.
6. В окрему ємність влийте вершки. Поставте ємність в духовку, розігріту до 150-160 градусів.
7. Час від часу знімайте з поверхні вершків пінку і перекладайте їх в іншу ємність.
8. Сухофрукти добре вимийте і просушіть. У готову манну кашу додайте частину горіхів та родзинок.
9. Курагу дрібно наріжте.
10. Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
11. На дно форми покладіть ¼ каші.
12. Потім викладіть трохи вершковою пінки.
13. Далі зробіть шар з кураги. І продовжуйте викладати інгредієнти, чергуючи шари.
14. Останнім шаром повинні бути вершкові пінки. Заготівлю посипте цукром і горіхами. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 30 хвилин.
15. Ніжну та смачну гурьевськую кашу подавайте як десерт до чаю.
Приємного апетиту!