Пишні хачапурі з сиром з дріжджового тіста в духовці
Ароматні дріжджові коржі з сирною начинкою. Хачапурі подають зазвичай в теплому вигляді, поки начинка ще м’яка і тягуча. Дріжджове тісто можна замісити самостійно або з допомогою хлібопічки.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 1,5 склянки
- Дріжджі швидкодіючі – 1 пачка.
- Сіль – 1 ст. л.
- Сирок плавлений – 2 шт.
- Майонез – 1-2 ст. л
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Часник – 2-3 зуб.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно пшеничне.
2. У борошно додайте сіль і сухі дріжджі, перемішайте.
3. Далі влийте теплу воду і 2 столові ложки рослинної олії. Замісіть тісто. Залиште тісто на расстойку в теплому місці на 40-50 хвилин.
4. Плавлений сир натріть на тертці, додайте мелений перець і подрібнений часник, добре перемішайте.
5. Підросло тісто розділіть на 8 рівних частин, розкачайте їх у коржі товщиною по 3-4 міліметра. На кожен коржик покласти сирну начинку.
6. Скрутіть тісто в конверти і добре защепніть краю.
7. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть заготовки, зробіть на верхній частині кілька проколів виделкою, щоб виходило повітря.
8. Випікайте хачапурі в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Як тільки хачапурі зарум’яняться, можна діставати їх з духовки.
Приємного апетиту!