Хачапурі з сиром в духовці – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пишні хачапурі з сиром з дріжджового тіста в духовці

Ароматні дріжджові коржі з сирною начинкою. Хачапурі подають зазвичай в теплому вигляді, поки начинка ще м’яка і тягуча. Дріжджове тісто можна замісити самостійно або з допомогою хлібопічки.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 пачка.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Майонез – 1-2 ст. л
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску просіяти борошно пшеничне.

2. У борошно додайте сіль і сухі дріжджі, перемішайте.

3. Далі влийте теплу воду і 2 столові ложки рослинної олії. Замісіть тісто. Залиште тісто на расстойку в теплому місці на 40-50 хвилин.

4. Плавлений сир натріть на тертці, додайте мелений перець і подрібнений часник, добре перемішайте.

5. Підросло тісто розділіть на 8 рівних частин, розкачайте їх у коржі товщиною по 3-4 міліметра. На кожен коржик покласти сирну начинку.

6. Скрутіть тісто в конверти і добре защепніть краю.

7. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть заготовки, зробіть на верхній частині кілька проколів виделкою, щоб виходило повітря.

8. Випікайте хачапурі в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Як тільки хачапурі зарум’яняться, можна діставати їх з духовки.

Приємного апетиту!