Хаш – 8 рецептів приготування вірменського хашу в домашніх умовах

Як зварити справжній хаш з баранини по-вірменськи в домашніх умовах?

Хаш – чудове перше блюдо з оригінальним смаком. Такий суп дуже добре готувати в холодну пору року, хаш зігріває зсередини, насичує і відновлює сили.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 90 хв

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Голова бараняча – 1 шт.
  • баранячі Ноги – 3-4 шт.
  • баранячий Шлунок – 1 шт.
  • Язик яловичий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Процес приготування:

1. На вогні обсмолила голову і копита, щоб позбутися залишків шерсті. Потім оскоблите їх ножем. Обробіть голову і приберіть мізки. Усе ретельно промийте.

2. Шлунок обдайте окропом і вичистіть ножем до білизни.

3. В окремих ємностях залийте баранячу голову і копита водою, додайте до неї цибулину, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Після цього зніміть піну і варіть субпродукти на повільному вогні до готовності. В окремій ємності відваріть яловичий мову разом з ріпчастою цибулею.

4. Шлунок наріжте невеликими шматочками, залийте водою і поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння. Після цього злийте воду, ще раз промийте шлунок, залийте його чистою водою і знову поставте варитися до готовності.

5. Готові частини баранини і мова вийміть з бульйону, м’ясо відокремте від кісток, наріжте і повернути в бульйон. З шлунка злийте воду, наріжте його та відправте також в бульйон. Варений язик очистіть від плівок, наріжте і додайте в хаш. Суп доведіть до кипіння і подавайте в гарячому вигляді з часниковим соусом.

Приємного апетиту!