Холодник – це прекрасне блюдо, яке особливо добре освіжає в жарку пору року. Пропонуємо вам класичний варіант приготування, на воді, на кефірі, з маринованої буряків і з вареним буряком і ковбасою.
Класичний холодний борщ з буряків з ковбасою
Для приготування нам знадобиться буряк, картопля, морква, цибуля, огірки, кріп, яйця, ковбаса і вода. Всі овочі, крім буряків ріжуться кубиками і змішуються один з одним. Далі готується буряковий відвар. Для подачі овочі кладуть у тарілку і заливаються бурякової водою.
Інгредієнти на
8 порц.
- Буряк 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Огірок 2 шт.
- Кріп 1 пучок
- Яйце куряче 3 шт.
- Варена ковбаса 250 гр.
- Вода кип’ячена 2 л
- Лимон ⅕ шт.
- Сіль за смаком
- Сметана за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати холодний борщ (холодник) з буряка з ковбасою за класичним рецептом? Для початку варимо картоплю з морквою. Зварені овочі нарізаємо кубиком і відправляємо в зручну ємність. Також чистимо, ріжемо ріпчасту цибулю і відправляємо його до овочів.
- Далі нарізаємо кубиками варену ковбасу. Можна використовувати шинку. Головне вибрати якісний продукт, так як від нього напряму залежатиме смак готового блюда.
- Свіжі огірки теж нарізаємо кубиком. Якщо у них дуже тверда шкірка, то зрізаємо її.
- Варимо яйця круто. Даємо їм повністю охолонути і також нарізаємо кубиком, як і всі інші інгредієнти.
- Свіжий кріп ретельно промиваємо під прохолодною водою і даємо висохнути на паперовому рушнику. Дрібно нарізаємо зелень.
- Тепер відправляємо всі інгредієнти в глибоку ємність і акуратно все перемішуємо.
- Далі готуємо буряк. Добре миємо, чистимо і натираємо на тертці.
- Перекладаємо її в каструлю з товстим дном. Поливаємо лимонним соком і ставимо каструлю на конфорку і готуємо приблизно 15 хвилин на маленькому вогні. Також можна це зробити в мультиварці на програмі «радість» або «гасіння».
- Кип’ятимо воду і заливаємо їй буряк. Додаємо сіль за смаком і щільно закриваємо кришку. Даємо настоятися відвару.
- Зберігаємо нарізані овочі і буряковий відвар окремо. При бажанні його можна трохи підігріти.
- Для подачі кладемо на дно тарілки овочеву суміш і заливаємо відваром з буряків. Додаємо сметану або майонез і подаємо до столу. Приємного апетиту!
