Холодний борщ з буряків з ковбасою – 5 рецептів класичного холодника з фото покроково

Холодник – це прекрасне блюдо, яке особливо добре освіжає в жарку пору року. Пропонуємо вам класичний варіант приготування, на воді, на кефірі, з маринованої буряків і з вареним буряком і ковбасою.

Класичний холодний борщ з буряків з ковбасою

Для приготування нам знадобиться буряк, картопля, морква, цибуля, огірки, кріп, яйця, ковбаса і вода. Всі овочі, крім буряків ріжуться кубиками і змішуються один з одним. Далі готується буряковий відвар. Для подачі овочі кладуть у тарілку і заливаються бурякової водою.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Буряк 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Кріп 1 пучок
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Варена ковбаса 250 гр.
  • Вода кип’ячена 2 л
  • Лимон ⅕ шт.
  • Сіль за смаком
  • Сметана за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати холодний борщ (холодник) з буряка з ковбасою за класичним рецептом? Для початку варимо картоплю з морквою. Зварені овочі нарізаємо кубиком і відправляємо в зручну ємність. Також чистимо, ріжемо ріпчасту цибулю і відправляємо його до овочів.
  2. Далі нарізаємо кубиками варену ковбасу. Можна використовувати шинку. Головне вибрати якісний продукт, так як від нього напряму залежатиме смак готового блюда.
  3. Свіжі огірки теж нарізаємо кубиком. Якщо у них дуже тверда шкірка, то зрізаємо її.
  4. Варимо яйця круто. Даємо їм повністю охолонути і також нарізаємо кубиком, як і всі інші інгредієнти.
  5. Свіжий кріп ретельно промиваємо під прохолодною водою і даємо висохнути на паперовому рушнику. Дрібно нарізаємо зелень.
  6. Тепер відправляємо всі інгредієнти в глибоку ємність і акуратно все перемішуємо.
  7. Далі готуємо буряк. Добре миємо, чистимо і натираємо на тертці.
  8. Перекладаємо її в каструлю з товстим дном. Поливаємо лимонним соком і ставимо каструлю на конфорку і готуємо приблизно 15 хвилин на маленькому вогні. Також можна це зробити в мультиварці на програмі «радість» або «гасіння».
  9. Кип’ятимо воду і заливаємо їй буряк. Додаємо сіль за смаком і щільно закриваємо кришку. Даємо настоятися відвару.
  10. Зберігаємо нарізані овочі і буряковий відвар окремо. При бажанні його можна трохи підігріти.
  11. Для подачі кладемо на дно тарілки овочеву суміш і заливаємо відваром з буряків. Додаємо сметану або майонез і подаємо до столу. Приємного апетиту!