Хрусткі мариновані огірки на зиму – 10 найбільш смачних і дуже простих рецептів в банках з фото покроково

Асорті з маринованих огірків і помідорів

Дуже цікава заготівля виходить при маринуванні в одній банці одночасно помідорів і огірків. Це красиве соління порадує на святковому столі і смак, і очей. Пряно-солодкий маринад зробить огірочки хрусткими, а помідори залишаться цілими. Маринуємо методом дворазової заливки.

Інгредієнти (на 1 літрову баночку):

  • Огірки – 400 г
  • Помідори – 300 р.
  • Кроповий парасольку і лист лавра – по 1 шт.
  • Горошини чорного і запашного перцю – по 5 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Естрагон і листя хріну – за смаком.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л в кожну банку.

Для маринаду (на 1 літр води):

  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Баночки вимийте з харчовою содою і обов’язково стерилізуйте будь-яким способом. В баночки укладіть всі зазначені в рецепті спеції.

Крок 2. Добре промийте проточною водою огірки і помідори. У огірків видалити кінчики. Підготовлені огірочки укладіть в банки першим шаром і бажано вертикально.

Крок 3. Помідори наколіть голкою або зубочисткою у кількох місцях біля плодоніжки, щоб вони збереглися цілими.

Крок 4. Поверх овочів покладіть по укропному парасольки і шматочку листків хрону.

Крок 5. Овочі в баночках залийте крутим окропом до самого верху, накрийте їх прокип’яченими кришками і залиште на півгодини.

Крок 6. Після закінчення цього часу воду з баночок вилийте в каструлю через спеціальну кришку.

Крок 7. Каструлю з водою, поставте на середній вогонь. Насипте в маринад розраховане кількість солі і цукру, розмішайте і проваріть 1-2 хвилини.

Крок 8. Приготовленим гарячим маринадом залийте овочі в баночках і налийте в кожну баночку по 2 ложки оцту.

Крок 9. Баночки закатаю, перевірте герметичність закупорки і, перевернувши на кришку, залиште до повного охолодження.

Крок 10. Ваше чудове асорті з огірків і помідорів готово.

Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!