Асорті з маринованих огірків і помідорів
Дуже цікава заготівля виходить при маринуванні в одній банці одночасно помідорів і огірків. Це красиве соління порадує на святковому столі і смак, і очей. Пряно-солодкий маринад зробить огірочки хрусткими, а помідори залишаться цілими. Маринуємо методом дворазової заливки.
Інгредієнти (на 1 літрову баночку):
- Огірки – 400 г
- Помідори – 300 р.
- Кроповий парасольку і лист лавра – по 1 шт.
- Горошини чорного і запашного перцю – по 5 шт.
- Часник – 6 зубчиків.
- Естрагон і листя хріну – за смаком.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л в кожну банку.
Для маринаду (на 1 літр води):
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Баночки вимийте з харчовою содою і обов’язково стерилізуйте будь-яким способом. В баночки укладіть всі зазначені в рецепті спеції.
Крок 2. Добре промийте проточною водою огірки і помідори. У огірків видалити кінчики. Підготовлені огірочки укладіть в банки першим шаром і бажано вертикально.
Крок 3. Помідори наколіть голкою або зубочисткою у кількох місцях біля плодоніжки, щоб вони збереглися цілими.
Крок 4. Поверх овочів покладіть по укропному парасольки і шматочку листків хрону.
Крок 5. Овочі в баночках залийте крутим окропом до самого верху, накрийте їх прокип’яченими кришками і залиште на півгодини.
Крок 6. Після закінчення цього часу воду з баночок вилийте в каструлю через спеціальну кришку.
Крок 7. Каструлю з водою, поставте на середній вогонь. Насипте в маринад розраховане кількість солі і цукру, розмішайте і проваріть 1-2 хвилини.
Крок 8. Приготовленим гарячим маринадом залийте овочі в баночках і налийте в кожну баночку по 2 ложки оцту.
Крок 9. Баночки закатаю, перевірте герметичність закупорки і, перевернувши на кришку, залиште до повного охолодження.
Крок 10. Ваше чудове асорті з огірків і помідорів готово.
Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!