Хумус – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Домашній хумус з звичайного гороху

В домашніх умовах хумус готують не тільки з нуту. Основний інгредієнт можна замінити звичайним горохом. Закуска вийде не менш смачною і поживною. Спробуйте простий і зрозумілий рецепт.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Горох – 250 гр.
  • Кунжут – 100 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зіра – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо горох в холодній воді, після чого варимо його до готовності.

2. В розпечену сковороду викладаємо кунжут.

3. Пару хвилин обсмажуємо продукт до зміни кольору. Розмішуємо масу лопаткою, щоб уникнути пригорання.

4. Далі обсмажені насіння старанно розминаємо в ступці.

5. Доповнюємо отриману суміш однією ложкою оливкової олії.

6. Вимішуємо інгредієнти до однорідності. Масляних калюж бути не повинно.

7. З відвареного гороху зливаємо воду, після чого подрібнюємо заготівлю будь-яким зручним способом.

8. Окремо подрібнюємо зіру в ступці.

9. Всі підготовлені компоненти кладемо в горохову кашу. Сюди ж вливаємо лимонний сік, додаємо подрібнений часник і сіль.

10. Вимішуємо всі продукти і заливаємо їх залишилися оливковою олією.

11. Готовий гороховий хумус ділимо на порції, прикрашаємо ароматною зеленню і подаємо до столу!