Домашній хумус з звичайного гороху
В домашніх умовах хумус готують не тільки з нуту. Основний інгредієнт можна замінити звичайним горохом. Закуска вийде не менш смачною і поживною. Спробуйте простий і зрозумілий рецепт.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Горох – 250 гр.
- Кунжут – 100 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сік лимона – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Зіра – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо горох в холодній воді, після чого варимо його до готовності.
2. В розпечену сковороду викладаємо кунжут.
3. Пару хвилин обсмажуємо продукт до зміни кольору. Розмішуємо масу лопаткою, щоб уникнути пригорання.
4. Далі обсмажені насіння старанно розминаємо в ступці.
5. Доповнюємо отриману суміш однією ложкою оливкової олії.
6. Вимішуємо інгредієнти до однорідності. Масляних калюж бути не повинно.
7. З відвареного гороху зливаємо воду, після чого подрібнюємо заготівлю будь-яким зручним способом.
8. Окремо подрібнюємо зіру в ступці.
9. Всі підготовлені компоненти кладемо в горохову кашу. Сюди ж вливаємо лимонний сік, додаємо подрібнений часник і сіль.
10. Вимішуємо всі продукти і заливаємо їх залишилися оливковою олією.
11. Готовий гороховий хумус ділимо на порції, прикрашаємо ароматною зеленню і подаємо до столу!