Хычины з картоплею і сиром – 5 рецептів на сковороді з покроковими фото

Як приготувати хычины на воді з картоплею і сиром?

Тісто на воді поділяється на рівні частини, які злегка розкочуються. Всередину кладуть начинку з картоплі з адигейський сиром, після чого тісто защипывается і розкочується тонким коржем. Хычины обсмажують на сухій сковороді, змазують вершковим маслом і подаються до столу.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Картопля – 500 гр.
  • Сир адигейський або бринза – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.

Для змазування:

  • Масло вершкове – 50-70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з приготування тіста. У глибоку ємність наливаємо воду, додаємо до неї сіль і розмішуємо. Потім засипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Даємо йому постояти при кімнатній температурі 40 хвилин.

Крок 2. В цей час робимо начинку. Адигейський сир або бринзу натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Далі охолодити її до кімнатної температури.

Крок 4. Протираємо остиглий картоплю через дрібне сито або пропускаємо через м’ясорубку. Відправляємо його в ємність з сиром, додаємо сіль по смаку, перемішуємо і робимо з отриманої маси кульки розміром з куряче яйце.

Крок 5. Тісто ділимо на рівні частини, кожну з яких трохи розкачуємо. У центр кладемо кульку з картопляно-сирної начинки.

Крок 6. Далі збираємо краї тіста щільно защипуємо їх і розкачуємо отримані заготовки в тонкі коржі, відповідно з діаметром сковороди.

Крок 7. Сковороду добре прогріваємо і обсмажуємо на ній хычины без олії з двох сторін за пару хвилин до рум’яної скоринки.

Крок 8. Змащуємо гарячі коржі вершковим маслом, складаємо їх стопкою і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!