Як приготувати хычины на воді з картоплею і сиром?
Тісто на воді поділяється на рівні частини, які злегка розкочуються. Всередину кладуть начинку з картоплі з адигейський сиром, після чого тісто защипывается і розкочується тонким коржем. Хычины обсмажують на сухій сковороді, змазують вершковим маслом і подаються до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Картопля – 500 гр.
- Сир адигейський або бринза – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
Для змазування:
- Масло вершкове – 50-70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування тіста. У глибоку ємність наливаємо воду, додаємо до неї сіль і розмішуємо. Потім засипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Даємо йому постояти при кімнатній температурі 40 хвилин.
Крок 2. В цей час робимо начинку. Адигейський сир або бринзу натираємо на крупній тертці.
Крок 3. Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Далі охолодити її до кімнатної температури.
Крок 4. Протираємо остиглий картоплю через дрібне сито або пропускаємо через м’ясорубку. Відправляємо його в ємність з сиром, додаємо сіль по смаку, перемішуємо і робимо з отриманої маси кульки розміром з куряче яйце.
Крок 5. Тісто ділимо на рівні частини, кожну з яких трохи розкачуємо. У центр кладемо кульку з картопляно-сирної начинки.
Крок 6. Далі збираємо краї тіста щільно защипуємо їх і розкачуємо отримані заготовки в тонкі коржі, відповідно з діаметром сковороди.
Крок 7. Сковороду добре прогріваємо і обсмажуємо на ній хычины без олії з двох сторін за пару хвилин до рум’яної скоринки.
Крок 8. Змащуємо гарячі коржі вершковим маслом, складаємо їх стопкою і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!