Індичка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт індички в сметанному соусі з картоплею

Готове блюдо для вашого домашнього обіду – індичка з картоплею в сметанному соусі. Порадуйте своїх близьких смачним і корисним стравою. Також продукт порадує поживними властивостями.

Час готування: 1 год

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 10

Склад:

  • Філе індички – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 800 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі розбираємо невеликими кубиками. З філе індички чинимо також.

Крок 2. У сковороді з рослинним маслом обсмажуємо м’ясо близько 5 хвилин. Періодично помішуємо.

Крок 3. За цей час індичка зміниться в кольорі і пустить сік.

Крок 4. Викладаємо сюди шматочки моркви з цибулею.

Крок 5. Тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Сметану вимішуємо з подрібненим кропом і часником. Додаємо сіль за смаком і розмішуємо.

Крок 7. Обсмажені продукти перекладаємо в гусятницю, доповнюємо картоплею, сіллю і меленим перцем.

Крок 8. Далі викладаємо сметанний соус.

Крок 9. Кип’ятимо воду, вливаємо її до вмісту. Всипаємо хмелі-сунелі і тушкуємо до готовності близько 25 хвилин.

Крок 10. Соковите блюдо з індички і картоплі готове, пригощайтеся!