Як приготувати соковите азу з індички в сметанному соусі?
Оригінальний варіант приготування азу – з м’яса індички в сметанному соусі. Традиційно страву готують з додаванням пікантних спецій. Подають його самостійно або зі свіжими овочами.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе індички – 400 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Петрушка – 20 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо індички ділимо на невеликі шматочки і обсмажуємо їх на рослинному маслі до легкого рум’янцю.
Крок 2. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю з грибами.
Крок 3. Посипаємо гриби борошном, розмешиваем і готуємо ще 1 хвилину. Після додаємо сюди сіль, спеції і сметану. Тушкуємо близько 3-4 хвилин.
Крок 4. Подрібнюємо петрушку і кладемо її в обжарку разом з гірчицею.
Крок 5. Дрібно ріжемо солоні огірки і також відправляємо їх в блюдо разом з індичкою. Готуємо ще три хвилини і знімаємо з плити.
Крок 6. Яскраве за смаком азу з індички в сметанному соусі готово!