Індичка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати соковите азу з індички в сметанному соусі?

Оригінальний варіант приготування азу – з м’яса індички в сметанному соусі. Традиційно страву готують з додаванням пікантних спецій. Подають його самостійно або зі свіжими овочами.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе індички – 400 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо індички ділимо на невеликі шматочки і обсмажуємо їх на рослинному маслі до легкого рум’янцю.

Крок 2. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю з грибами.

Крок 3. Посипаємо гриби борошном, розмешиваем і готуємо ще 1 хвилину. Після додаємо сюди сіль, спеції і сметану. Тушкуємо близько 3-4 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо петрушку і кладемо її в обжарку разом з гірчицею.

Крок 5. Дрібно ріжемо солоні огірки і також відправляємо їх в блюдо разом з індичкою. Готуємо ще три хвилини і знімаємо з плити.

Крок 6. Яскраве за смаком азу з індички в сметанному соусі готово!