Рецепт кабачкової ікри з помідорами, морквою, цибулею
Приголомшливо смачну кабачкову ікру можна приготувати і без томатної пасти, а з справжніми свіжими помідорами. Для цього рецепту нам знадобляться чотири великі вільні форми для приготування кожного овоча окремо. Це пов’язано з тим, що час і температура приготування всіх продуктів різна, основна мета — зберегти аромат кожного інгредієнта окремо, а потім об’єднати в одне блюдо.
Інгредієнти:
- Кабачок – 3000 р.
- Цибуля ріпчаста – 1000 р.
- Морква – 1000 р.
- Помідор свіжий – 1500 р.
- Олія рослинна або оливкова – 250 г
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо кабачки, чистимо шкірку, видаляємо з серцевини великі насіння.
Крок 2. Ріжемо кабачки середніми за розміром кубиками. Перекладаємо в сковороду, додаємо рослинне масло близько ¼ склянки і готуємо хвилин 20.
Крок 3. Цибулю чистимо, ріжемо дрібними кубиками, завантажуємо в другу форму і пасеруємо до напівготовності на ¼ масла, як і в попередньому випадку 15 хвилин.
Крок 4. Вимиємо і очистимо морква трьом на крупній тертці.
Крок 5. Готуємо так само в окремій сковороді на середньому вогні 15 хвилин на рослинній олії.
Крок 6. Гострим ножем вирізаємо плодоніжку у помідорів і робимо хрестоподібний надріз на цьому ж місці.
Крок 7. Обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку повністю. Бланшовані помідори ріжемо дрібними шматочками і обсмажуємо окремо на маслі 20 хвилин на невеликому вогні.
Крок 8. Прокручуємо на м’ясорубці всі овочі по черзі у велику каструлю або таз. Немає необхідності чекати їх охолодження.
Крок 9. Підсипаємо до кабачкової суміші цукор і сіль і ставимо увариваться на маленький вогонь, на годину регулярно помішуючи.
Крок 10. Для того, щоб ікра збереглася всю зиму, в самому кінці додаємо оцет, все перемішуємо і гарячу готову ікру розкладаємо в стерилізовані банки, закатуємо, перевертаємо і закутуємо до повного охолодження, потім можна перемістити банки в комору.
Порада: Для приготування ікри не підходить емальований посуд, щоб ікра тужила, а не пригоріла — жаровня повинна бути з чавуну або нержавіючої сталі.