Кабачки в клярі – 10 рецептів смажених кабачків на сковороді з покроковими фото

Ніжні кабачки в сирному клярі на сковороді

Оригінальний спосіб посмажити кабачки в клярі – з додаванням сиру. Готову страву порадує золотистим рум’янцем і яскравим смаком. Подавайте частування в якості живильної закуски в домашніх умовах.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Кабачок – 400 гр.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 60 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо кабачки і нарізаємо їх тонкими кружечками. Знімаємо шкірку за бажанням.

2. Посипаємо нарізаний продукт сіллю. Залишаємо продукт просочуватися на 5-10 хвилин.

3. Обвалюємо шматочки овочів в борошні, а потім занурюємо в суміш з яєць, прованських трав і чорного меленого перцю.

4. Далі обсипаємо продукт масою з панірувальних сухарів і дрібно натертого твердого сиру.

5. Кабачкові кружечки повинні бути щільною паніровці.

6. Відправляємо заготовки в сковороду з киплячим рослинним маслом. Смажимо їх до золотистої скоринки з обох сторін.

7. Смажені кабачки з сиром можна доповнити свіжими овочами і подавати до столу. Готово!