Ніжні кабачки в сирному клярі на сковороді
Оригінальний спосіб посмажити кабачки в клярі – з додаванням сиру. Готову страву порадує золотистим рум’янцем і яскравим смаком. Подавайте частування в якості живильної закуски в домашніх умовах.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Кабачок – 400 гр.
- Сир твердий – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 60 гр.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо кабачки і нарізаємо їх тонкими кружечками. Знімаємо шкірку за бажанням.
2. Посипаємо нарізаний продукт сіллю. Залишаємо продукт просочуватися на 5-10 хвилин.
3. Обвалюємо шматочки овочів в борошні, а потім занурюємо в суміш з яєць, прованських трав і чорного меленого перцю.
4. Далі обсипаємо продукт масою з панірувальних сухарів і дрібно натертого твердого сиру.
5. Кабачкові кружечки повинні бути щільною паніровці.
6. Відправляємо заготовки в сковороду з киплячим рослинним маслом. Смажимо їх до золотистої скоринки з обох сторін.
7. Смажені кабачки з сиром можна доповнити свіжими овочами і подавати до столу. Готово!