Кабачки в клярі – 10 рецептів смажених кабачків на сковороді з покроковими фото

Як приготувати соковиті кабачки в клярі з помідорами?

Оригінальна закуска для вашого столу – кабачки, обсмажені в клярі, з помідорами. Соковите частування нікого не залишить байдужим, а процес приготування порадує простотою і швидкістю.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Помідор – 4 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Борошно – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо кабачки і нарізаємо їх тонкими кружечками. Знімаємо шкірку за бажанням.

2. Далі кожен скибочку обсипаємо сіллю і обвалюємо в борошні.

3. Обсмажуємо продукт на сковороді до рум’янцю. Після перекладаємо овочі на паперовий рушник.

4. У невеликій тарілці змішуємо сметану з майонезом. Посипаємо масу чорним меленим перцем.

5. Сюди ж відправляємо і подрібнені зубчики часнику.

6. Слідом додаємо тертий плавлений сир.

7. Перемішуємо продукти до однорідного стану.

8. Кожен обсмажений кабачок обмазуємо приготовленої заправкою.

9. Слідом викладаємо тонкі кружечки помідор. Знову обмазуємо заправкою.

10. Повторюємо шари ще раз.

11. В кінці закуски можна проткнути зубочисткою або спеціальними паличками. Можна подавати до столу!