Качка в рукаві в духовці – 10 рецептів запеченої качки з покроковими фото

Як смачно запекти качку в рукаві з гречкою?

Апетитна кулінарна ідея для вашого домашнього меню – запечена качка з гречаною крупою в рукаві. Одночасно ви отримаєте соковите м’ясо і наваристий гарнір. Спробуйте!

Час готування: 4 години

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Качка – 2,5 кг
  • Гречка – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Майонез – 150 мл
  • Гірчиця – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для мяса – 1 пачка.
  • Шийка качина – 1 шт.
  • Шкіра качина – 100 гр.
  • Сердечка качині – 1 шт.
  • Печінка качина – 1 шт.
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

1. Качину тушку випатрати, промити. На поверхні зробимо невеликі надрізи. Потрухи залишаємо.

2. Гарненько натираємо продукт сіллю і спеціями.

3. Обмазуємо птицю гірчицею.

4. Після обмазуємо майонезом.

5. Гречану крупу промиваємо під водою, доповнюємо її шматочками цибулі і часнику.

6. До гречаній крупі додаємо нарізані потрухи. Перемішуємо їх, солимо і посипаємо меленим перцем.

7. Начиняємо качку з гречкою потрохами.

8. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання, додаємо в деко воду. Маринуємо кілька годин, а після випікаємо дві години при температурі 200-250 градусів.

9. Навариста крупа з соковитою качкою готова. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!