Як смачно запекти качку в рукаві з гречкою?
Апетитна кулінарна ідея для вашого домашнього меню – запечена качка з гречаною крупою в рукаві. Одночасно ви отримаєте соковите м’ясо і наваристий гарнір. Спробуйте!
Час готування: 4 години
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 2,5 кг
- Гречка – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Майонез – 150 мл
- Гірчиця – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для мяса – 1 пачка.
- Шийка качина – 1 шт.
- Шкіра качина – 100 гр.
- Сердечка качині – 1 шт.
- Печінка качина – 1 шт.
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
1. Качину тушку випатрати, промити. На поверхні зробимо невеликі надрізи. Потрухи залишаємо.
2. Гарненько натираємо продукт сіллю і спеціями.
3. Обмазуємо птицю гірчицею.
4. Після обмазуємо майонезом.
5. Гречану крупу промиваємо під водою, доповнюємо її шматочками цибулі і часнику.
6. До гречаній крупі додаємо нарізані потрухи. Перемішуємо їх, солимо і посипаємо меленим перцем.
7. Начиняємо качку з гречкою потрохами.
8. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання, додаємо в деко воду. Маринуємо кілька годин, а після випікаємо дві години при температурі 200-250 градусів.
9. Навариста крупа з соковитою качкою готова. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!