М’ясо кальмара надзвичайно смачне і ніжне, і до того ж у ньому міститься безліч поживних речовин і мікроелементів, що дозволяє йому з успіхом замінити звичайне м’ясо і яйця в щоденному раціоні. До того ж кальмар не містить холестерину, а готується дуже швидко і легко.
Кальмари в сметанному соусі з цибулею на сковороді
Простий рецепт приготування морепродуктів з ріпчастою цибулею і сметаною. Важливо під час приготування не перетримати кальмара, інакше він стане нагадувати на смак гуму.
Інгредієнти на
2 порц.
- Кальмари 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Сметана 3 ст. л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати кальмари в сметанному соусі? Тушки промити, покласти в окріп зі столовою ложкою солі. Варити їх треба буквально хвилину, і відразу ж дістати з води.
- Морепродукти обдати крижаною водою, почистити від плівок і нутрощів і нарізати на колечка.
- Цибулю нарізати кільцями і обсмажити в маслі.
- Коли овочі трохи обсмажиться, додати до них м’ясо кальмара і готувати кілька хвилин.
- Додати до вмісту сковорідки сметану, половину столової ложки солі і потрібну кількість перцю. Перемішати і готувати ще близько 5 хвилин, збавивши вогонь і знявши кришку.
- Подавати кальмари з цибулею та сметаною можна в якості гарячої або холодної закуски, прикрасивши зеленню.
