Карась в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Соковитий карась з хрусткою скоринкою

Для того щоб приготувати зажаристую рибку, яка буде мати апетитну золотисту скоринку зовні і ніжне м’ясо всередині, зовсім не обов’язково вдаватися до обсмажуванню на великій кількості масла і паніровці, наприклад в сухарях. Готуємо хрустких карасів в духовій шафі з максимум користі!

Час готування – 5 ч. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Карасі потрошеные – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана 30% – 5 ст. л.
  • Майонез – 5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій і свого ж зручності, викладаємо продукти, зазначені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.

Крок 2. Очищену рибу щедро натираємо сіллю з двох сторін і викладаємо у форму для запікання, попередньо застелене фольгою і шаром ріпчастої цибулі, нарізаного півкільцями. Заготівлю прибираємо на 5-6 годин на холод для просочення.

Крок 3. Після закінчення часу, прибираємо з тушок надлишки солі, посипаємо меленим перцем і змащуємо сметаною.

Крок 4. Поверх сметани розподіляємо майонез і відправляємо карасів в духовку при 200 градусах приблизно на півгодини, до утворення апетитною скоринки.

Крок 5. Через 30 хвилин обережно виймаємо жароміцний посуд з печі і розкладаємо рибу на блюдо.

Крок 6. За бажанням, прикрашаємо листочками свіжої зелені і насолоджуємося соковитим стравою. Приємного апетиту!