Карась в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжний карась з лимоном в духовці

У випадку, якщо ви не є любителем річкової риби тільки з-за її специфічного запаху, то є дуже просте рішення цієї проблеми. Досить збризнути підготовлену тушку лимонним соком, а при бажанні ще й начинити часточками цитруса, і запах миттєво зміниться приємним ароматом.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Карасі – 7 шт.
  • Спеції для риби – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Потрошимо карасів: видаляємо луску, зябра, нутрощі і чорні плівки всередині черевця. Ретельно промиваємо водою і з двох сторін робимо хрестоподібні надрізи на шкірі. Підготовлену рибу викладаємо на деко, попередньо промазанный маслом.

Крок 2. Зсередини і зовні старанно натираємо тушки сухою сумішшю з приправи, солі і меленого перцю.

Крок 3. Лимон обполіскуємо під струменем води, насухо витираємо і нарізаємо тонкими часточками. Розкладаємо по 2-3 слайсу на шкірці карасів, а також укладаємо пару шматочків всередину.

Крок 4. Готуємо рибу при 180 градусах протягом півгодини.

Крок 5. Карасів з лимоном подаємо до столу в гарячому вигляді, в поєднанні з відварним рисом або картоплею. Приємного апетиту!