Швидкий рецепт карася, запеченого з майонезом
Приготуємо запеченого карася на дві персони з «шубкою» з ріпчастої цибулі, сметани і майонезу. Готується таке блюдо досить просто і швидко, а також воно насичене вітамінами і корисними мікро – і макроелементами, яких потребує наш організм.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 40-45 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Карасі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана 15% – 2 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Кетчуп – 6 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Тушки очищаємо від луски, вспарываем черево і виймаємо серединку і чорні плівки, гарненько обполіскуємо під водою.
Крок 2. Від голови до хвоста робимо глибокі надрізи з двох сторін, натираємо зовні і всередині сіллю і викладаємо на деко, попередньо промазанный маслом – відправляємо в духовку при 200 градусах.
Крок 3. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо півкільцями цибулю.
Крок 4. В окремій піалі об’єднуємо майонез і сметану.
Крок 5. І додаємо кетчуп.
Крок 6. Гарненько перемішуємо компоненти соусу.
Крок 7. В отриману заправку пересипаємо цибульні півкільця.
Крок 8. Перемішуємо.
Крок 9. Приблизно через 20-25 хвилин виймаємо жароміцний посуд з карасями з печі.
Крок 10. Поверх кожної тушки щедро накладаємо цибулю в соусі і повертаємо в духовку – доводимо до готовності всі інгредієнти (20 хвилин).
Крок 11. Після закінчення часу акуратно виймаємо деко і розкладаємо рибку по порційних тарілках.
Крок 12. Карась «під шубкою» чудово поєднується зі свіжими овочами і різними гарнірами. Приємного апетиту!