Карась в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Швидкий рецепт карася, запеченого з майонезом

Приготуємо запеченого карася на дві персони з «шубкою» з ріпчастої цибулі, сметани і майонезу. Готується таке блюдо досить просто і швидко, а також воно насичене вітамінами і корисними мікро – і макроелементами, яких потребує наш організм.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 40-45 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Карасі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана 15% – 2 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 6 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Тушки очищаємо від луски, вспарываем черево і виймаємо серединку і чорні плівки, гарненько обполіскуємо під водою.

Крок 2. Від голови до хвоста робимо глибокі надрізи з двох сторін, натираємо зовні і всередині сіллю і викладаємо на деко, попередньо промазанный маслом – відправляємо в духовку при 200 градусах.

Крок 3. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо півкільцями цибулю.

Крок 4. В окремій піалі об’єднуємо майонез і сметану.

Крок 5. І додаємо кетчуп.

Крок 6. Гарненько перемішуємо компоненти соусу.

Крок 7. В отриману заправку пересипаємо цибульні півкільця.

Крок 8. Перемішуємо.

Крок 9. Приблизно через 20-25 хвилин виймаємо жароміцний посуд з карасями з печі.

Крок 10. Поверх кожної тушки щедро накладаємо цибулю в соусі і повертаємо в духовку – доводимо до готовності всі інгредієнти (20 хвилин).

Крок 11. Після закінчення часу акуратно виймаємо деко і розкладаємо рибку по порційних тарілках.

Крок 12. Карась «під шубкою» чудово поєднується зі свіжими овочами і різними гарнірами. Приємного апетиту!