Карась, запечений зі сметаною в духовці
Яким би дивним не здавалося поєднання риби і сметани, але саме цей молочний продукт надає морським і річковим мешканцям неповторну ніжність та соковитість. А завдяки термічній обробці в духовій шафі, всі соки зберігаються в тушці, і м’ясо буквально тане в роті.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Карасі – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Сметана (жирна) – 250 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- Перець чорний мелений – ½ ст. л.
- Лимон – ¼ шт.
- Петрушка – 4 гілочки.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Тушки зачищаємо від луски і добре промиваємо під водою.
Крок 2. Витягаємо зябра (голови залишаємо) і нутрощі, видаляємо темні плівочки всередині черевця і повторно обполіскуємо.
Крок 3. Гострим ножем наносимо часті вертикальні надрізи від хвоста до голови (таким чином, ми подрібнимо гострі кості, згодом чого, вони будуть менше відчуватися в готовому блюді).
Крок 4. З ріпчастої цибулі знімаємо піну і нарізаємо півкільцями або кільцями.
Крок 5. Деко збризкуємо рослинним маслом і розподіляємо цибульні шматочки.
Крок 6. Карасів присипаємо сіллю і перцем – втираємо зовні і всередині, після, укладаємо на овочеву «подушку».
Крок 7. Для заливки дрібно шаткуємо пір’я зеленої цибулі і пересипаємо їх в сметану, для більш насиченого смаку трохи перчимо й перемішуємо.
Крок 8. Щедро змащуємо рибу сметанним соусом і випікаємо при 190 градусах протягом півгодини.
Крок 9. Протягом півгодини двічі поливаємо тушки соком, скапливающимся на дні посуду.
Крок 10. Готову страву прикрашаємо гілочками свіжої петрушки і тонкими слайсами цитруса. Приємного апетиту!