Карась в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Карась, запечений зі сметаною в духовці

Яким би дивним не здавалося поєднання риби і сметани, але саме цей молочний продукт надає морським і річковим мешканцям неповторну ніжність та соковитість. А завдяки термічній обробці в духовій шафі, всі соки зберігаються в тушці, і м’ясо буквально тане в роті.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Карасі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Сметана (жирна) – 250 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Перець чорний мелений – ½ ст. л.
  • Лимон – ¼ шт.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушки зачищаємо від луски і добре промиваємо під водою.

Крок 2. Витягаємо зябра (голови залишаємо) і нутрощі, видаляємо темні плівочки всередині черевця і повторно обполіскуємо.

Крок 3. Гострим ножем наносимо часті вертикальні надрізи від хвоста до голови (таким чином, ми подрібнимо гострі кості, згодом чого, вони будуть менше відчуватися в готовому блюді).

Крок 4. З ріпчастої цибулі знімаємо піну і нарізаємо півкільцями або кільцями.

Крок 5. Деко збризкуємо рослинним маслом і розподіляємо цибульні шматочки.

Крок 6. Карасів присипаємо сіллю і перцем – втираємо зовні і всередині, після, укладаємо на овочеву «подушку».

Крок 7. Для заливки дрібно шаткуємо пір’я зеленої цибулі і пересипаємо їх в сметану, для більш насиченого смаку трохи перчимо й перемішуємо.

Крок 8. Щедро змащуємо рибу сметанним соусом і випікаємо при 190 градусах протягом півгодини.

Крок 9. Протягом півгодини двічі поливаємо тушки соком, скапливающимся на дні посуду.

Крок 10. Готову страву прикрашаємо гілочками свіжої петрушки і тонкими слайсами цитруса. Приємного апетиту!