Карась в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати карася з овочами в духовці?

Маючи всього лише 30 хвилин на приготування вечері, можна запросто порадувати себе рибкою, запеченої з такими овочами, соковитий томат, солодкий болгарський перець і часник. Блюдо виходить дуже легким і корисним, тому прекрасно підходить для пізнього вечері без зайвих калорій.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Карась – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Приправи для риби – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій ємності перемішуємо оливкова олія з зубками часнику, пропущеними через прес, спеціями і сіллю.

Крок 2. Соковитий помідор і очищену цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями, перець – смужками.

Крок 3. Потрошеного карася ретельно промиваємо, обсушуємо і з двох сторін робимо глибокі надрізи на шкірці, для кращої просочення приправами.

Крок 4. Натираємо тушку часниковим маслом.

Крок 5. Деко застеляємо фольгою і викладаємо овочі, при необхідності злегка підсолюємо.

Крок 6. На «подушку» з перцю, томатів і цибулі викладаємо рибку.

Крок 7. Обертаємо заготівлю фольгою з усіх боків і відправляємо в духовку на 20-30 хвилин (час може змінюватись в залежності від розміру карася і потужності вашої печі) при 180 градусах.

Крок 8. Гарячого карася акуратно перекладаємо на плоске блюдо і насолоджуємося. Приємного апетиту!