Як приготувати карася з овочами в духовці?
Маючи всього лише 30 хвилин на приготування вечері, можна запросто порадувати себе рибкою, запеченої з такими овочами, соковитий томат, солодкий болгарський перець і часник. Блюдо виходить дуже легким і корисним, тому прекрасно підходить для пізнього вечері без зайвих калорій.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Карась – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Приправи для риби – 2 ч. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій ємності перемішуємо оливкова олія з зубками часнику, пропущеними через прес, спеціями і сіллю.
Крок 2. Соковитий помідор і очищену цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями, перець – смужками.
Крок 3. Потрошеного карася ретельно промиваємо, обсушуємо і з двох сторін робимо глибокі надрізи на шкірці, для кращої просочення приправами.
Крок 4. Натираємо тушку часниковим маслом.
Крок 5. Деко застеляємо фольгою і викладаємо овочі, при необхідності злегка підсолюємо.
Крок 6. На «подушку» з перцю, томатів і цибулі викладаємо рибку.
Крок 7. Обертаємо заготівлю фольгою з усіх боків і відправляємо в духовку на 20-30 хвилин (час може змінюватись в залежності від розміру карася і потужності вашої печі) при 180 градусах.
Крок 8. Гарячого карася акуратно перекладаємо на плоске блюдо і насолоджуємося. Приємного апетиту!