Карась в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт карася з картоплею в духовці

Коли на приготування вечері зовсім не залишилося часу і сил, а сім’ю годувати треба – готуємо просте, смачне і корисне комплексне страва з таких простих компонентів, як картопля і карасі. Таке блюдо чудово наситить ваших домочадців і наповнить оселю приємним ароматом.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 40-45 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Карась – 1 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Моркву – ¼ шт.
  • Суміш перців – ½ ч. л.
  • Спеції для риби – 1 ст. л.
  • Масло рослинне рафіноване – 2 ст. л.
  • Сметана 20% – 2-3 ст. л.
  • Трави прованські – ½ ч. л.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. З карася знімаємо луску, виймаємо нутрощі з плівками і видаляємо зябра, ретельно промиваємо з обох сторін під струменем води.

Крок 2. Втираємо сіль і приправу для риби з зовнішньої і внутрішньої сторони риби і начиняємо сумішшю з обсмаженого півкільцями цибулі (1 штука) на рослинному маслі, подрібненої петрушки і суміші перців.

Крок 3. З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо тонкими скибочками.

Крок 4. Деко застеляємо пергаментом і промазуємо тонким шаром олії, викладаємо картоплю і приправляємо сіллю і прованськими травами.

Крок 5. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями і розкладаємо поверх картопляних слайсів.

Крок 6. Вздовж тушки карася робимо глибокі надрізи навскоси, під зябра кладемо скибочку моркви. Викладаємо рибу на ще два шматочки моркви, для декорування готового страви.

Крок 7. Змащуємо карася сметаною і прибираємо жароміцний посуд в духовку на півгодини при температурі 180 градусів. Через 30 хвилин знижуємо градуси до 160 і підрум’янюємо тушку близько 10-15 хвилин.

Крок 8. В процесі термічної обробки періодично поливаємо тушку соком з дна дека.

Крок 9. Ароматна страва декоруємо листям зеленого салату і подаємо до столу. Хвостик прикрашаємо запеченими морквяними дисками. Приємного апетиту!