Карась, запечений в рукаві в духовці
Корисна їжа може бути смачною, вже повірте! Запікаємо соковитого карася разом з картоплею в рукаві. Завдяки такому способу термічної обробки, використовується мінімальна кількість масла, а всі вітаміни і соки залишаються всередині інгредієнтів.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Карасі – 2 шт.
- Картопля – 10 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Трави прованські – 1-2 щіпки.
- Лимон – 4 скибочки.
- Приправа «хмелі-сунелі» – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо очищену і випатрану рибу обполіскуємо водою всередині і зовні, обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Бульби картоплі очищаємо від шкірки, промиваємо, скроплюємо маслом і присипаємо ароматними травами.
Крок 3. Від цитруса відрізаємо 4 колечка і розрізаємо кожне навпіл.
Крок 4. На шкірі карасів робимо глибокі надрізи (від голови до хвоста).
Крок 5. Натираємо тушки сумішшю з солі і хмелі-сунелі.
Крок 6. Отримані від надрізів кишеньки, вставляємо шматочки лимона – поливаємо залишками масла.
Крок 7. Підготовлені інгредієнти викладаємо у рукав, щільно зав’язуємо з двох сторін і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.
Крок 8. Випікаємо рибу з картоплею протягом півгодини, а через 30 хвилин пакет акуратно надрізаємо і підрум’янюємо страву ще 10 хвилин.
Крок 9. Рум’яних карасів з гарніром розкладаємо по тарілках.
Крок 10. І приступаємо до трапези. Приємного апетиту!