Карась в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Карась, запечений в рукаві в духовці

Корисна їжа може бути смачною, вже повірте! Запікаємо соковитого карася разом з картоплею в рукаві. Завдяки такому способу термічної обробки, використовується мінімальна кількість масла, а всі вітаміни і соки залишаються всередині інгредієнтів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Карасі – 2 шт.
  • Картопля – 10 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави прованські – 1-2 щіпки.
  • Лимон – 4 скибочки.
  • Приправа «хмелі-сунелі» – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо очищену і випатрану рибу обполіскуємо водою всередині і зовні, обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Бульби картоплі очищаємо від шкірки, промиваємо, скроплюємо маслом і присипаємо ароматними травами.

Крок 3. Від цитруса відрізаємо 4 колечка і розрізаємо кожне навпіл.

Крок 4. На шкірі карасів робимо глибокі надрізи (від голови до хвоста).

Крок 5. Натираємо тушки сумішшю з солі і хмелі-сунелі.

Крок 6. Отримані від надрізів кишеньки, вставляємо шматочки лимона – поливаємо залишками масла.

Крок 7. Підготовлені інгредієнти викладаємо у рукав, щільно зав’язуємо з двох сторін і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.

Крок 8. Випікаємо рибу з картоплею протягом півгодини, а через 30 хвилин пакет акуратно надрізаємо і підрум’янюємо страву ще 10 хвилин.

Крок 9. Рум’яних карасів з гарніром розкладаємо по тарілках.

Крок 10. І приступаємо до трапези. Приємного апетиту!