Картопля на мангалі – це справжній символ душевних вечірніх посиденьок. Традиційно чоловіки готують її на шампурах або решітці, але рецепти приготування настільки зрозумілі й прості, що жінки з цим завданням впораються не гірше. Головне, що картопля незмінно виходить смачною і ароматною.
Як смачно посмажити картоплю на шампурах на мангалі?
Якщо ви любите картоплю на мангалі, але не хочете напружуватися з готуванням і витрачати багато часу, то цей рецепт вам підійде. Картопля з нього виходить все так само ароматною і насиченою, з пікантними нотками, але без зайвого жиру: так це блюдо стане ще більш частим гостем на вашому столі.
Інгредієнти на
15 порц.
- Картопля 2.5 кг
- Часник 1 шт.
- Чебрець 50 гр.
- Сметана 20% 150 гр.
- Сіль 20 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як смачно приготувати картоплю на мангалі? В окрему ємність викладаємо сметану і тиснемо туди часник. Якщо хочете менш гостре блюдо, використовуйте менше часнику. Також додаємо сіль і, якщо хочете, перець. Кладемо листя чебрецю для аромату. Добре перемішуємо.
- Миємо та очищаємо картоплю. Вибираємо його середніх розмірів, тому що маленький дуже швидко згорить від жару вугілля, а великий, навпаки, не пропечеться. Також врахуйте, що різні сорти картоплі зажадають різний час прожарювання, тому краще для однієї закладки на мангал вибирати картоплю певного сорту.
- Нанизуємо картоплини цілком на шампур. Коли закінчите з усіма шампурами, промокніть всі паперовою серветкою або рушником. З обох сторін на картоплі робимо кілька надрізів, щоб згодом соусу було легше проникнути в блюдо. Кожну картоплину обмазуємо соусом.
- Всі шампури загортаємо в два шари у фольгу, щоб картопля не пригоріла. Ставимо на мангал і через 2 хвилини крутимо, повторюємо це дія знову і знову. Так смажимо близько 25 хв: відстань від картоплі до дна мангалу має бути близько 15 див. Смажити правильніше на добре розігрітому вугіллі, однак без язиків полум’я. Якщо воно все-таки проявляється, трохи побризкати водою.
- Потім знімаємо фольгу і ще пару хвилин тримаємо шампури з картоплею над вогнем: це дозволить картоплі зарум’янитися. Якщо ви хочете гарантовану скоринку, то наступного разу можете попередньо покласти почищену картоплю на годину в холодну воду: так ви позбавитеся від крохмалю і отримаєте золотисту скоринку. Картопля на шампурах на мангалі готова: подавати її краще зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
