Картопля по-французьки з м’ясом і помідорами
Картопля по-французьки з м’ясом і помідорами – це просте у приготуванні, але в той же час неперевершене смачна страва, перед яким неможливо встояти. З процесом готування впорається навіть недосвідчений кулінар, особливо, якщо буде слідувати рекомендаціям з рецепту.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Свинина – 650 гр.
- Картопля – 900 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Майонез – 5-6 ст. л.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину ріжемо на пластини товщиною близько півтора-двох сантиметрів.
Крок 2. Гарненько відбиваємо молоточком з двох сторін натираємо сіллю і меленим перцем.
Крок 3. З лука видаляємо лушпиння і нарізаємо його кубиками, висипаємо в глибоку піалу.
Крок 4. До цибулевої нарізці відправляємо 50 грам натертого сиру, щіпку чорного перцю і майонез.
Крок 5. Також підливаємо кілька ложок води і активно перемішуємо – соус готовий.
Крок 6. Для того щоб запечатати сік в м’ясі, швидко обсмажуємо свинину на розігрітій олії до утворення характерною скоринки.
Крок 7. Паралельно чистимо і ріжемо картоплю пластинами, середньої товщини. Присмачую двома ложками рослинного масла, сіллю і перцем – заважаємо і розподіляємо у формі для запікання.
Крок 8. Зверху кладемо подрумяненное м’ясо.
Крок 9. Далі кладемо слайсы помідорів.
Крок 10. Викладаємо цибульно-сирну суміш і відправляємо напівфабрикат на 60 хвилин в духовку (180 градусів).
Крок 11. Через 45 хвилин, страву посипаємо рештою натертим сиром і доводимо до готовності вже при 200 градусах.
Крок 12. Виймаємо страву з духовки і даємо постояти ще 5 хвилин, після переходимо до сервіровці.
Крок 13. За бажанням прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!