Картопля з фаршем в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з фаршем в духовці – швидке і просте блюдо для ситного обіду. Якщо перед вами стоїть завдання смачно нагодувати всю сім’ю, то ці 10 простих рецептів припадуть як раз до речі. З самого доступного набору продуктів у вас вийде досить незвичайне блюдо. Основними інгредієнтами тут виступають картоплю і м’ясний фарш. Приготовані в духовці ці продукти чудово доповнюють один одного і гарантують смачний і соковитий результат.

Дуже смачна запіканка з фаршем і картоплею в духовці

Запіканка з картоплі і фаршу – це дуже ніжне і соковите блюдо, яке об’єднує відразу і м’ясо, і гарнір до нього. А часу і сил на приготування цієї страви ви витратите значно менше.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 1 кг
  • Курячий фарш 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Зелень 1 пучок
  • Сир 300 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сметана 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати картоплю з фаршем в духовці? Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  2. Фарш смеша ті з цибулею, посоліть, приправте за смаком і перемішайте.
  3. Обсмажте фарш на рослинному маслі.
  4. Сир натріть на крупній тертці і розділіть на дві рівні частини.
  5. Зелень помийте і наріжте. Змішайте в мисці яйця, одну частину сиру і зелень. Додайте 200 мл сметани, сіль за смаком і перемішайте.
  6. Картопля очистіть від шкірки, промийте і натріть на крупній тертці.
  7. Додавайте в картопляну масу другу частину сиру і залишилася сметану, перемішайте.
  8. Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть перший шар з картоплі. Поставте форму з картоплею в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 35 хвилин.
  9. Потім викладіть на картоплю шар з фаршу.
  10. Залийте зверху сирно-яєчну заливку і розрівняйте її ложкою.
  11. Готуйте запіканку в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Подавайте запіканку в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати картоплю з фаршем і помідорами в духовці

Приготувати картоплю і фарш так, щоб блюдо було соковитим можливо. Рецепт досить простий і зрозумілий. А завдяки запікання в духовці на поверхні утворюється апетитна хрустка скоринка.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Обсмажте цибулю на рослинній олії до прозорості.

2. Потім додайте на сковорідку фарш, посоліть і приправте за смаком, продовжуйте тушкувати 5-7 хвилин під кришкою.

3. Картопля та помідори наріжте тонкими часточками. Сир натріть на крупній тертці.

4. Візьміть відповідну форму для запікання з високими бортами. Викладіть нижній шар з 1/3 частини картоплі, посоліть його і полийте сметаною.

5. Наступний шар зробіть з часточок помідора.

6. Потім викладіть половину засмажки з лука і фаршу. Посипте цей шар половиною сиру.

7. Повторіть такий же порядок шарів: картопля – помідори – фарш. Шар з фаршу накрийте скибочками картоплі, посоліть, полийте його сметаною і зверху посипте сиром, що залишився.

8. Готуйте страву в духовці при 200 градусах 60-80 хвилин. Виходить соковито і смачно.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт картоплі з фаршем і кабачками в духовці

Овочі і м’ясо чудово поєднуються один з одним у будь-яких варіаціях. Досить проста і ситна страва з фаршу, кабачків і картоплі можна приготувати на обід або вечерю. Нагодувати такою стравою без праці можна всю сім’ю.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Фарш – 350 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Сир – 60 гр.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими часточками. Додайте сметану, спеції і сіль, перемішайте.

2. Фарш перекладіть в миску, посоліть і приправте його за смаком, перемішайте.

3. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть картоплю і розрівняйте його.

4. Потім зробіть шар з фаршу.

5. Кабачок нарізати кружечками, змішайте з невеликою кількістю сметани, солі і спецій. Викладіть кабачок поверх фаршу. Часник очистіть від лушпиння, наріжте, розкладіть по заготівлі.

6. Закрийте форму фольгою і поставте її в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40-50 хвилин. Потім зніміть фольгу, посипте запіканку тертим сиром і поставте її знову в духовку на 20-30 хвилин. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і сметаною.

Приємного апетиту!

Домашній пиріг з картоплею і фаршем в духовці

Пироги не обов’язково повинні бути солодкими. Шматочок пирога з картоплі і фаршу – це заряд бадьорості і сил на цілий день, їм легко можна втамувати голод. Такий пиріг можна приготувати для зустрічі гостей та на будь яке свято.

Час готування: 170 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Молоко – 160 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

1. Нагрійте молоко до 35-36 градусів, додайте в нього дріжджі і чайну ложку цукру. Змішайте ці інгредієнти і залиште на 15 хвилин.

2. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, додайте в дріжджову масу. Потім додайте сіль і цукор, що залишився, перемішайте.

3. Борошно просійте через сито. Частинами додавайте борошно в миску і починайте замішувати тісто. Коли воно стане дуже густим, переходите до замісу руками. Потім прикрийте тісто чистим рушником і залиште в теплому місці на годину.

4. Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть в блендері. Змішайте фарш з цибулею, посоліть і приправте за смаком.

5. Через годину тісто збільшиться в об’ємі. Розділіть його на дві нерівні частини. Велика частина тесту буде служити основою для пирога. Форму застелити пергаментним папером. З більшої частини тесту сформуйте основу для пирога з високими бортами, викладіть в неї часточки картоплі, посоліть і приправте за смаком.

6. Потім зробіть шар з фаршу.

7. Розкачайте менший шматок тіста і укладіть поверх начинки, змастіть його яєчним жовтком. У середині зробіть отвір для виходу пари.

8. Запікайте пиріг у духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Перед подачею на стіл, пиріг трохи остудіть.

Приємного апетиту!

Картопля з фаршем під сиром в духовці

Картопля з фаршем під сиром або картопля по-французьки, здатна ситно нагодувати всю сім’ю. До того ж, це досить незвичайне блюдо, зі своєю родзинкою і виглядає ефектно.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 450-500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердих сортів – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до м’якості на рослинному маслі. Потім додайте фарш, посоліть і приправте за смаком, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.

2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими часточками. Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть половину картоплі. Потім викладіть шар з фаршу і накрийте його друга частинаю картоплі.

3. Змішайте сметану, майонез, з чвертю склянки води і яйцем, посоліть і приправте за смаком. Цим соусом залийте заготовку.

4. Зверху посипте тертим сиром і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40-50 хвилин. Орієнтуйтеся на готовність картоплі.

5. Готову страву трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування картоплі з фаршем і грибами в духовці

Картоплю, гриби і фарш – основа неймовірно смачної і ситної вечері. Домашня їжа, приготовлена із любов’ю і турботою, не лише втамовує голод, але і заряджає енергією.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Фарш – 400-500 гр.
  • Гриби – 300-400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп сухий – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї фарш, посипте його сіллю і сухим кропом.

2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими часточками. Розкладіть його поверх фаршу і посоліть.

3. Гриби помийте і наріжте невеликими кубиками. Викладіть їх поверх картоплі, посоліть і змастіть майонезом.

4. Блюдо поставте в розігріту до 180-200 градусів духовку і запікайте 60-70 хвилин. запечена картопля з фаршем і грибами подавайте в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і сметаною.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт картоплі з фаршем і майонезом

Це блюдо можна назвати більш простою модифікацією вишуканого м’яса по-французьки. В якості м’ясної складової тут використовується фарш. Ідеально підійде свино-яловичий, він в міру жирний, але при цьому соковитий і м’який.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 0,7-1 кг
  • Сир твердих сортів – 200 гр.
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Фарш свино-яловичий – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кружечками.

2. Перекладіть картоплю в глибоку миску, додайте майонез, сіль і перець, перемішайте. Залиште картоплю для маринування на 5-10 хвилин.

3. Перекладіть картоплю в форму для запікання.

4. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і покладіть його на картопляний шар.

5. Наступним шаром покладіть фарш, посоліть, приправте його за смаком, змастіть майонезом.

6. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм заготовку.

7. Закрийте Форму фольгою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. готуйте страву 50-60 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин до отримання золотистої сирної скоринки.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти картоплю з фаршем шарами в духовці

Листкове страва з картоплі і фаршу готується дуже просто. Завдяки своїй структурі картоплю добре просочується м’ясним соком і страва виходить дуже соковитим.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 800 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 70 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Фарш викладіть на розігріту сковороду і смажте до готовності.

2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими часточками. Опустіть картоплю в окріп, посоліть і варіть до готовності.

3. Для заливки змішайте яйця, сметану і воду, додайте сіль і чорний перець. Потім натріть сир на крупній тертці, додайте його в заливку і ще раз перемішайте.

4. Форму для запікання застелити фольгою, викладіть перший шар з половини картоплі. По картоплі розкладіть невеликі шматочки вершкового масла і вилийте 1/3 частина заливки.

5. Потім викладіть шар з фаршу, його також полийте заливанням. Завершіть збірку страви шаром з картоплі, полийте зверху залишилася заливкою.

6. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. Перед тим, як подавати страву на стіл, остудіть його і посипте свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Картопля з фаршем в духовці без додавання сиру

По цьому рецепту ви зможете приготувати ніжну картопляну запіканку з м’ясом. Ви завжди зможете по своєму смаку удосконалити блюдо, додавши улюблені спеції, соуси, зелень або гриби. Вам забезпечений затишний і ситний вечеря в колі сім’ї.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Картопля – 0,8-1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Манка – для посипання форми.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю очистіть, наріжте на більш дрібні частини і поставте варитися.

2. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії. Коли цибуля стане прозорою, додати на сковорідку фарш, перемішайте, посоліть, приправте і тушкуйте 10 хвилин.

3. З вареної картоплі злийте воду в окрему ємність. Перемніть картоплю в пюре і потроху додавайте відвар, в якому вона варилася, щоб пюре не було сухим. Можна збити пюре блендером. Коли пюре охолоне, додайте одне яйце.

4. Форму для запікання змастіть маслом і посипте манною крупою. Викладіть рівномірний шар з половини картопляного пюре.

5. Потім зробіть шар з фаршу, розрівняйте його.

6. Накрийте м’ясний шар другою частиною пюре. В окремій ємності розтопіть вершкове масло і полийте їм заготовку.

7. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Готову страву розділіть на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Картопля з курячим фаршем, запечена в духовці

Продукти, приготовлені в духовці, зберігають більше своїх корисних властивостей. Тому запіканки користуються такою популярністю. Їх можна приготувати з будь-яких інгредієнтів, які знайдуться у вашому холодильнику. Наприклад, дуже ситний варіант з картоплі і курячого фаршу.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 6 шт.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Сметана – 400 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками.

2. Половину картоплі викладіть у форму для запікання рівномірним шаром, посоліть і поперчіть його.

3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями, викладіть його поверх картоплі.

4. Фарш посоліть і приправте за смаком, перемішайте. Викладіть шар з фаршу. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм м’ясний шар.

5. Останнім зробіть шар з другої частини картоплі, посоліть і приправте його.

6. Часник очистіть і подрібніть його. Змішайте в мисці сметану, часник, яйце, суміш посоліть за смаком.

7. Отриманим сметанним соусом залийте заготівлю і поставте її в духовку, розігріту до 170-180 градусів.

8. Готуйте страву 50-60 хвилин. Потім дістаньте запіканку, посипте зверху тертим сиром і поставте в духовку на 12-15 хвилин до утворення рум’яної сирної скоринки. Блюдо трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!