Картопля з курячим фаршем, запечена в духовці
Продукти, приготовлені в духовці, зберігають більше своїх корисних властивостей. Тому запіканки користуються такою популярністю. Їх можна приготувати з будь-яких інгредієнтів, які знайдуться у вашому холодильнику. Наприклад, дуже ситний варіант з картоплі і курячого фаршу.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 6 шт.
- Фарш курячий – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – 200 гр.
- Сметана – 400 мл
- Часник – 2 зуб.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками.
2. Половину картоплі викладіть у форму для запікання рівномірним шаром, посоліть і поперчіть його.
3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями, викладіть його поверх картоплі.
4. Фарш посоліть і приправте за смаком, перемішайте. Викладіть шар з фаршу. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм м’ясний шар.
5. Останнім зробіть шар з другої частини картоплі, посоліть і приправте його.
6. Часник очистіть і подрібніть його. Змішайте в мисці сметану, часник, яйце, суміш посоліть за смаком.
7. Отриманим сметанним соусом залийте заготівлю і поставте її в духовку, розігріту до 170-180 градусів.
8. Готуйте страву 50-60 хвилин. Потім дістаньте запіканку, посипте зверху тертим сиром і поставте в духовку на 12-15 хвилин до утворення рум’яної сирної скоринки. Блюдо трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!