Картопля з фаршем в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з курячим фаршем, запечена в духовці

Продукти, приготовлені в духовці, зберігають більше своїх корисних властивостей. Тому запіканки користуються такою популярністю. Їх можна приготувати з будь-яких інгредієнтів, які знайдуться у вашому холодильнику. Наприклад, дуже ситний варіант з картоплі і курячого фаршу.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 6 шт.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Сметана – 400 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками.

2. Половину картоплі викладіть у форму для запікання рівномірним шаром, посоліть і поперчіть його.

3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями, викладіть його поверх картоплі.

4. Фарш посоліть і приправте за смаком, перемішайте. Викладіть шар з фаршу. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм м’ясний шар.

5. Останнім зробіть шар з другої частини картоплі, посоліть і приправте його.

6. Часник очистіть і подрібніть його. Змішайте в мисці сметану, часник, яйце, суміш посоліть за смаком.

7. Отриманим сметанним соусом залийте заготівлю і поставте її в духовку, розігріту до 170-180 градусів.

8. Готуйте страву 50-60 хвилин. Потім дістаньте запіканку, посипте зверху тертим сиром і поставте в духовку на 12-15 хвилин до утворення рум’яної сирної скоринки. Блюдо трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!