Картопляне пюре – 10 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

Пюре з яйцем та молоком

Пюре з яйцем та молоком – це простий та улюблений багатьма гарнір, який ідеально поєднується як з м’ясними стравами, так і овочевими закусками. Приготувати ніжний та апетитний продукт зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 150мл.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою, ділимо на половинки та викладаємо у велику каструлю.

Крок 3. Заливаємо вміст водою та доповнюємо сіллю. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння.

Крок 4. Після закипання зменшуємо вогонь та варимо картоплю до м’якості близько 25-30 хвилин. Потім воду зливаємо.

Крок 5. У гарячу картоплю викладаємо шматочок вершкового масла.

Крок 6. Сюди виливаємо кип’ячене молоко.

Крок 7. Починаємо розминати картоплю до одержання пюре. Розбиваємо сюди куряче яйце і продовжуємо розминати.

Крок 8. Тепер вміст збиваємо занурювальним блендером до отримання більш ніжної та пишної маси.

Крок 9. Пюре з яйцем та молоком готові. Подавайте повітряний та ніжний гарнір до столу!