Швидке картопляне пюре на воді
Швидке картопляне пюре на воді – це простий та улюблений багатьма гарнір, який ідеально поєднується як з м’ясними стравами, так і свіжими овочами, соліннями. Приготувати ніжний та повітряний продукт зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 500 гр.
- Вода – 1 л.
- Олія вершкове – 1 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цибуля зелена – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, добре промиваємо під водою.

Крок 3. Далі овоч можна поділити на шматочки середнього розміру. Викладаємо їх у каструлю, заливаємо водою і солимо до смаку. Доводимо до кипіння.

Крок 4. Після закипання вогонь зменшуємо та варимо картоплю до м’якості близько 25 хвилин. Потім воду повністю зливаємо.

Крок 5. У гарячу картоплю викладаємо вказану кількість вершкового масла.

Крок 6. Добре розминаємо картоплю з олією до однорідності.

Крок 7. Далі масу перемішуємо або трохи збиваємо блендером для більшої ніжності.

Крок 8. Для подачі промиваємо і дрібно рубаємо зелену цибулю.

Крок 9. Швидке картопляне пюре на воді готове. Подавайте до столу, посипавши зеленою цибулею.













