Картопляні деруни з фаршем на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Картопляні деруни з курячим фаршем на сковороді

Варіант картопляних драніков з курячим фаршем буде у вас більш дієтичним і бюджетним. Їх відрізняє ніжність і м’якість, що добре підходить для дитячого харчування. Технологія приготування не відрізняється від звичайних драніков. Фарш робиться з грудки курки, і смажать деруни на сковорідці.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Картопля – 600 гр.
  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сік лимона – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готуємо всі інгредієнти для цієї страви згідно з рецептурою, щоб все було під рукою. Картоплю очищаємо і промиваємо холодною водою. Подрібнюємо цибулину і зубки часнику. Курячу грудку перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо блендером.

Крок 2. Натертий картоплю перемішуємо з соком лимона, щоб маса не потемніла, а потім відкидаємо на дрібне сито для видалення рідини. Залишки крохмалю від картопляного соку повертаємо до картоплі.

Крок 3. Курячий фарш перекладаємо до натертому картоплі, розбиваємо яйце, сиплемо за своїм смаком сіль і трохи спецій, додаємо подрібнену цибулю і часник і все добре вимішуємо.

Крок 4. У сковорідці розігріваємо рослинне масло. За допомогою столової ложки порційно кладемо приготовану масу в розігріте масло, формуючи невеликі деруни товщиною не більше 1,5 см. Обсмажуємо на середньому вогні і під прикритою кришкою, до рум’яної скоринки на одній стороні.

Крок 5. Потім акуратно перевертаємо деруни на іншу сторону і смажимо до готовності.

Крок 6. Приготовлені деруни перекладаємо зі сковорідки на паперовий рушник для видалення зайвої олії і потім подаємо до столу на порційних тарілках, доповнивши їх зеленню і сметаною. Приємного апетиту!